Junajted i Čelzi u lovu na "građane"

Nova sezona u Premijer ligi počinje danas, a "građani" su ovog puta, nakon što su poslije 44 godine osvojili titulu, favoriti da opet podignu pehar
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2012. 11:28h

Mančester siti je prošle sezone bio izazivač, klub koji je imao ambiciju samo da se što prije uključi u borbu za šampionsku titulu, a sada je u potpuno drugačijoj situaciji.

Nova sezona u Premijer ligi počinje danas, a "građani" su ovog puta, nakon što su poslije 44 godine osvojili titulu, favoriti da opet podignu pehar - tako kaže sastav koji na raspolaganju ima Roberto Manćini, tako tvrde protivnici, tako, na kraju krajeva, misle i bukmejkeri širom svijeta.

Sada je, dakle, pritisak na plavoj strani grada Mančestera, iako je Manćini (kao i uvijek) odbio da ga preuzme... Ipak, tim za koji nastupa i Crnogorac Stefan Savić jednostavno mora da cilja titulu.

"Junajted je favorit za titulu, opet to ponavljam. Zbog Van Persija? Ne kažem to zbog njegovog dolaska, jer "đavoli" posljednjih 20 godina u svakoj sezoni imaju tim koji ide na titulu. Ni ova nije izuzetak. Mi jednom titulom ne možemo da promijenimo istoriju", rekao je Manćini.

Potom je Italijan objasnio i koliko je gradski rival dobio kupovinom Van Persija.

"Takav igrač je veliko pojačanje, svaku ekipu čini boljom. Igraće sa Vejnom Runijem, taj tandem će biti možda i najbolji u Premijer ligi".

TEVES: Nikad nisam bio spremniji

Siti odbranu titule počinje sjutrašnjom utakmicom sa Sautemptonom, povratnikom u elitu. Stadion "Itihad" je odavno rasprodat, navijači očekuju veliku sezonu.

"Imamo ambicije, one su naravno najveće. Idemo korak po korak, sezona je dugačka, a nas čeka borba na četiri fronta", istakao je Manćini.

Šampion u sezonu ulazi jači za Karlosa Tevesa, koji je izgladio odnos sa čelnicima kluba i konačno može da se posveti isključivo fudbalu.

"Ovo je prvi put u posljednjih pet godina da sam odradio cijele pripreme i napokon sam potpuno spreman", rekao je popularni Apač.

FERGUSON: Spemni na sve izazove

Koliko može Junajted? Ser Aleks Ferguson je i dalje bijesan zbog načina na koji je prošle sezone izgubio titulu i uradiće sve da je vrati na "Old traford".

"Spremni smo za izazov, očekujem napornu sezonu i veliku borbu za titulu. I nadam se, naš trijumf", jasan je Ferguson koji je juče i zvanično dobio pojačanje u liku Robina van Persija.

"Robin je svjetska klasa, dokazao se kao napadač. Takav nam je igrač trebao, jer je Premijer liga najjača liga na planeti. Leo Mesi, na primjer, nikada ne bi mogao da postigne toliko golova u ovakvom takmičenju", rekao je Škot.

Osim golgetera iz Roterdama, Mančester Junajted je angažovao i japanskog majstora iz Borusije Dortmund Šinđija Kagavu.

ČELZI treći favorit

Stručnjaci i bukmejkeri vjeruju da bi sa mančesterskim rivalima samo još Čelzi mogao da se umiješa u borbu za titulu.

"Plavci" su prošle sezone šokirali Evropu titulom u Ligi šampiona, sada je vrijeme da se dokažu i u domaćim okvirima.

U sastavi nema više Didijea Drogbe (pošao u kineski Šangaj), a stigli su Eden i Torgan Azar, dosadašnji vezista Verdera Marko Marin, te talentovani Oskar iz brazilskog Internasionala.

Čelzi je prošlu sezonu u Premijer ligi završio sa 25 bodova manje od mančesterskih klubova.

"Moramo da budemo bolji i da pokušamo da poremetimo planove favoritima", rekao je menadžer Čelzija Roberto di Mateo.

I tu se krug favorita završava, što je i logično ako se zna da Arsenal, kao i ranije, u sezonu ulazi slabiji nego prethodne, da Totenhem (pitanje odlaska Luke Modrića u Real Madrid je samo pitanje dana) nema karakter da ide do kraja...

Zato će se između ova dva tima, te Liverpula, Njukasla i Evertona, tražiti vize za evropska takmičenja.

U Premijer ligu su se vratili Vest Hem, Sautempton i Reding od kojih se očekuje borba za opstanak.

PAROVI 1. KOLA

ARSENAL - SANDERLEND 16.00

FULAM - NORIČ

KPR - SVONSI

REDING - STOUK

VBA - LIVERPUL

VEST HEM - ASTON VILA

NJUKASL - TOTENHEM 18.30

SJUTRA

VIGAN - ČELZI

MANČESTER SITI - SAUTEMPTON

PONEDJELJAK

EVERTON - MANČESTER J.

Galerija

Bonus video: