Cetinjani testiraju karakter šampiona

"Iako imamo poteškoća, predstojeća utakmica je vrlo bitna, a ohrabrenje uliva što su igrači koje smo imali na raspolagnju radili onako kako treba", rekao je Radisav Dragićević, trener Budućnosti
0 komentar(a)
flavio, Foto: Savo Prelević
flavio, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.08.2012. 08:13h

Budućnost se okliznula kraj Bistrice na premijeri (Sutjeska je slavila sa 1:0), i sada će pokušati da se iskupi protiv Lovćena pod Goricom. Vađenje, međutim, neće biti nimalo jednostavno za aktuelnog šampiona, pogotovo jer trener Radisav Dragićević ima dosta problema oko sastava...

"Situacija je složena - kapiten Nikola Vukčević nema pravo nastupa, Agović i Bošković su povrijeđeni i malo je vjerovatno da mogu da računam na njih, dok je Adrović u potrazi za inostranim angažmanom. Ako se tome doda da su četvorica fudbalera (Mugoša, Marko Vukčević, Radunović i Kalezić) igrali za mladu reprezentaciju na dvije utakmice u dva dana, onda je jasno da imamo dosta problema", kazao je Dragićević.

Budućnost, međutim, nema previše izbora, pogotovo nakon poraza od Sutjeske minulog vikenda...

"Bitno je da se odradi utakmica kako treba, da pobijedimo i vratimo samopouzdanje. Sada imamo problema oko sastava, ali već za narednu utakmicu u srijedu sve će biti drugačije. Iako imamo poteškoća, predstojeća utakmica je vrlo bitna, a ohrabrenje uliva što su igrači koje smo imali na raspolagnju radili onako kako treba", dodao je trener šampiona.

Sa druge strane, Lovćen gostuje šampionu nakon ubjedljivog poraza od Čelika na “Obilića poljani”.

"Čeka nas maksimalno motivisan rival, a Lovćen ima igrače koji su nekada bili u Budućnosti. Treba, dakle, da budemo maksimalno oprezni, Lovćen je nezgodan protivnik", zaključio je Dragićević.

Utakmica sa šampionom predstavlja veliki izazov za ekipu Slobodana Halilovića.

"Čeka nas izuzetno teška utakmica, respektujemo Budućnost koja je kao i mi poražena u prvom kolu. Ona je u prednosti i zbog domaćeg terena. Pokušaćemo, međutim da kroz dobru igru dođemo do pozitivnog rezultata, bod bi bio veliki kao Lovćen. Imamo, međutim, problem što su nam već nakon prvog kola povrijeđeni Hočko i Perutović", rekao je Halilović.

BUDUĆNOST - LOVĆEN

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Miloš Asović (Berane). Početak u 17 časova.

Budućnost (4-2-3-1): Agović - Kamberović, Peković, Đikanović, Radunović - Kalezić, Flavio - Golubović, M. Vukčević, Kurbegović - Mugoša.

Lovćen (4-3-2-1): Vujović - Mirković, Martinović, Novović, Vušurović - Draganić, Žižić, Pejaković - Radović, Stevović - Đurišić.

Bonus video: