Van Persi: Čast je potpisati za Mančester junajted

„Radujem se što ću ići stopama tolikih velikih napadača. Želim da dam svoj udio i iskustvom pomognem timu da se bori za najveće trofeje koji postoje”, rekao je 29-godišnji Holanđanin
4 komentar(a)
Robin van Persi i Vejn Runi, Foto: Www.manutd.com
Robin van Persi i Vejn Runi, Foto: Www.manutd.com
Ažurirano: 17.08.2012. 12:58h

Mančester junajted i zvanično je doveo svoje najveće pojačanje, Robina van Persija.

Dojučerašnji kapiten Arsenala potpisao je četvorogodišnji ugovor nakon uspješno obavljenog ljekarskog pregleda i mogao bi da debituje već u ponedjeljak u okršaju sa Evertonom u 1. kolu Premijer lige.

„Čast mi je što sam potpisao za Mančester junajted. Radujem se što ću ići stopama tolikih velikih napadača. Želim da dam svoj udio i iskustvom pomognem timu da se bori za najveće trofeje koji postoje. Jedva čekam da sve počne”, rekao je 29-godišnji holandski napadač nakon potpisivanja ugovora.

Menadžer Junajteda, ser Aleks Ferguson, bio je oduševljen.

„Robin je napadač svjetske klase, koji je dokazan u Engleskoj i evropskom fudbalu. Njegov talenat nije potrebno predstavljati našim navijačima, postigao je brojne golove protiv nas. Njegovo kretanje, egzekucija i sposobnosti su fantastične”, istakao je legendarni Škot.

Junajted će Arsenalu za transfer platiti 22,5 miliona funti, plus dodatnih 1,5 miliona bonusa u slučaju osvajanja Premijeršipa ili Lige šampiona u sljedeće četiri godine.

Van Persi će godišnje zarađivati oko 12 miliona funti, odnosno 250 hiljada sedmično, čime će se izjednačiti sa najplaćenijim „crvenim đavolom” Vejnom Runijem.

Holandski as je prošle sezone za Arsenal i nacionalni tim postigao 44 gola na 57 utakmica, a proglašen je za najboljeg igrača Premijer lige u izborima novinara i igrača.

Bonus video: