Mladi nakon penala poraženi od Slovačke

Crna Gore je danas u finalnom meču nakon slabijeg izvođenja jedanesteraca poražena od Slovačke 7:6.
2 komentar(a)
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Luka Zeković
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.08.2012. 18:29h

Mlada reprezentacije Crne Gore poražena je nakon izvođenja jedanaesteraca u finalnu turnira „Valerij Lobanovski“ od odgovarajuće selekcije Slovačke.

Meč je u regularnom toku završen rezultatom 1:1 da bi nakon devete serije udaraca sa bijele tačke Slovaci došli do pobjede rezultatom 7:6.

Slovaci su bili bolji u prvom dijelu susreta, pa su na odmor otišli sa golom prednosti. U 13. minutu susreta Guba je sjajno prošao pored trojice naših defanzivaca, odigao povratnu loptu za Karaša koji je poslao u nebranjen gol.

Nakon odmora „mladi sokoli“ su imali više od igre, vršili pritisak na protivnika, stvorili nekoliko prilika i došli do izjednačenja. Osam minuta prije kraja susreta Vučinić je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, namjestio je na lijevu nogu i pogodio mrežu protivnika.

U sudijskoj nadoknadi vremena Vučinić se još jednom našao u izglednoj prilici – naš napadač se sjajno izborio za prilliku, uputio odličan udarac koji je protivnički golman krajnjim naporom uspio da izbaci u korner.

U penal seriji Slovaci su bili koncentrisaniji i imali više sreće. Pobjednik je odlučen nakon devet serija udaraca sa bijele tačke.

Precizni sa bijele tačke za Crnu Goru su bili Vukčević, Mugoša, Kaluđerović, Alić, Boljević i Zorić, dok Gojačanin, Mitrović i Janković nisu uspjeli da savladaju protivničkog golmana.

Selektor Duško Vlaisavljević je izrazio zadovoljstvo prikazanim u dva meča na turniru.

"Na ovoj utakmici pružio sam šansu igračima koji nisu nastupili protiv Bjelorusije. Nisu se najbolje snašli, pa je u prvom poluvremenu Slovačka bila bolja. Nakon izvršenih promjena zaigrali smo organizovanije i bolje, stvorili nekoliko prilika, došli do izjednačenja i u sudijskoj nadoknadi imali priliku da upišemo pobjedu. Mogli smo do pobjede nakon penala, ali je iskusniji i stariji protivnik imao više mirnoće i došao do pobjede", rekao je Vlaisavljević.

Crna Gora – Slovačka 1:1 (penali 6:7)

Kijev – Stadion „Valerij Lobanovski”. Gledalaca: 500. Sudija: Bulakov (Bjelorusija). Strijelci: Vučinić u 82. za Crnu Goru, Karaš u 13. za Slovačku.

Crna Gora: Butorović, Tatar (Gojačanin), Radunović (Stijepović), Mitrović, Vukčević, Janković, Mugoša, Kalezić (Kaluđerović), Alić, Metović (Đorđević (Boljević), Zorić (Vučinić).

Slovačka: Šula, Hlinka (Paur), Kjomber (Raznoski), Pošut, Greguš, Štetina, Guba (Slančik), Holubek (Tonka), Mazar (Sabo), Kolčak (Kolokov), Karaš.

Bonus video: