Mladi dobili Bjelorusiju, sjutra finale sa Slovačkom

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore plasirala se u finale međunarodnog turnira Valerij Lobanovski u Kijevu.
1 komentar(a)
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Luka Zeković
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.08.2012. 18:32h

Mlada reprezentacija Crne Gore savladala je odgovarajuću selekciju Bjelorusije sa 2:1 i plasirala se u finale memorijalnog turnira "Valerij Lobanovski" koji se održava u Kijevu. Protivnik u finalu biće Slovačka, koja je nakon boljeg izvođenja penala eliminisala domaćina Ukrajinu (regularni tok završen je bez golova).

Iako dvije godine mlađi od protivnika, naši igrači su bili mnogo bolji od Bjelorusa. “Sokoli” su poveli u 22. minutu - Ermin Alić je odlično odreagovao nakon kornera koji je izveo Zorić. Bjelorusija je izjednačila osam minuta prije odlaska na odmor, efektnim golom Jahnoa iz slobodnog udarca.

Crna Gora je diktirala ritam i u drugom poluvremenu, a inicijativa se isplatila već u 6. minutu nastavka kada je Vukčević snažnim šutem sa oko 25 metara matirao golmana Sakoviča.

"Zadovoljan sam kvalitetom igre i odnosom igrača prema obavezama. Borili su se, igrali dobro, mogli su dati još neki gol. Kada se uzme u obzir kvalitet protivnika koji učestvuju na ovom turniru, te činjenica da je ova ekipa prvi put okupljena upravo sada, moram da budem zadovoljan igrom i rezultatom", rekao je selektor Dušan Vlaisavljević.

Finalna utakmica sa Slovačkom igra se sjutra na stadionu "Valerij Lobanovski" sa početkom u 17.30 časova.

Bjelorusija - Crna Gora 1:2

Kijev - Stadion: "Banikov". Gledalaca: 100. Sudija: Vnuk (Slovačka). Strijelci: Jahno u 37. minutu za Bjelorusiju, a Alić u 22. i Vukčević u 51. minutu za Crnu Goru. Žuti kartoni: Beunov, Drihajlov (Bjelorusija), Bakrač, Vučinić (Crna Gora).

Bjelorusija: Sakovič, Behunov, Vasilevski, Slapotski, Sokal, Sikavka (Packo), Volovik (Drihajlov), Glebko (Pušnijakov), Jahno (Jadeška), Valacko (Novik), Mikitin (Rasadkin).

Crna Gora: Petković, Bakrač, Janković (Radunović), Kalezić (Vukčević), Đorđević (Tatar), Alić, Gojačanin, Stijepović, Boljević (Mugoša), Zorić (Metović), Vučinić.

Bonus video: