Bitni su i rezultat i igra

"Crna Gora je favorit, ići ćemo na pobjedu, ovo je posljednja provjera pred veoma značajne okršaje", kazao je Volkov.
7 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2012. 20:57h

Pripreme za treći kvalifikacioni ciklus privode se kraju - “sokolima” je uoči premijernog okršaja sa Poljskom ostao još samo prijateljski meč sa Letonijom u srijedu veče na stadionu pod Goricom. Jasno je, dakle, da je u posljednjoj provjeri rezultat bitan zbog atmosfere i samopouzdanja, pa četa Branka Brnovića spremno prihvata izazov...

Jedan od trojice debitanata - napadač Crvene zvezde Filip Kasalica, koji je prije nekoliko godina igrao za mladu reprezentaciju Crne Gore, priključio se “sokolima” na prvom (današnjem) treningu.

"Bilo je dosta priče da li ću igrati za Srbiju ili Crnu Goru...Kao mladi reprezentativac sam već pozivan da treniram sa A selekcijom, a sada sam dio ovog tima. Nadam se da ću debitovati protiv Letonije. Bitno je, međutim, i da nastavim sa dobrim igrama u svom klubu", rekao je Kasalica.

Napadač Zvezde vjeruje da je naša selekcija spremna da napravi dobar rezultat u predstojećim kvalifikacijama.

"Ambicije su velike, u prethodnom ciklusu imali smo dobre rezultate, ali smo malo nesrećno eliminisani u baražu od Češke. Nadam se, međutim, da u narednom ciklusu možemo još više", zaključio je Kasalica.

Svi žele dobru uvertiru pred meč sa Poljskom - jedan od domaćina Evropskog prvenstva 7. septembra stiže u glavni grad Crne Gore. Univerzalac Partizana Vladimir Volkov koncentrisan je, međutim, na predstojeći okršaj sa Letoncima.

"Sigurno da će se narednih dana analizirati protivnik. Crna Gora je favorit, ići ćemo na pobjedu, ovo je posljednja provjera pred veoma značajne okršaje", kazao je Volkov.

Nakon puno peripetija, te jednog odigranog meča za Srbiju, Volkov je postao član “sokola” i već je osjetio atmosferu u našoj reprezentaciji - debitovao je krajem maja na gostovanju u Belgiji (2:2).

"Svaki početak je težak, a zadovoljan sam kako je igrala ekipa na tom meču. Uvjerio sam se da tim ima jedinstvo, kolektivni duh. Zadovoljan sam i ličnim učinkom, ali može i bolje", dodao je Volkov.

Crna Gora je u prvom ovogodišnjem meču u februaru savladala Island pod Goricom (2:1), a nakon remija sa Belgijom, slijedi glazura za Poljake...

"Svaka utakmica je važna, a najbitnije nam je da pobijedimo uz što bolju igru", ne ostavlja dilemu fudbaler Partizana.

Razmišlja li se o Poljacima ?

"Vjerovatno, ima ko da misli o tome, da nam “pripremi” sve kao na tacni. Ali, svaka naredna utakmica je najbitnija. Zbog toga nam je Letonija i najbitnija", zaključio je Volkov.

Sjutra kompletniji

Selektor Branko Brnović je na prvom treningu imao 11 igrača na raspolaganju, dok je u odsustvu golmana Dragoje Leković radio sa mladim čuvarom mreže Budućnosti Damirom Ljuljanovićem.

Prvi trening odradili su Volkov, Jovetić, Simon Vukčević, Džudović, Pavićević, Nikola Vukčević, Bakić, Jovanović, Kasalica, Baša i Vladimir Božović. Očekuje se da će se ekipa kompletirati na sjutrašnjem treningu na stadionu pod Goricom (ne računajući kapitena Mirka Vučinića, koji je u subotu veče u Pekingu igrao Superkup Italije).

Bonus video: