Šampion pokošen kraj Bistrice

"Odlično smo pripremili utakmicu, na pravi način je otvorili, sve je išlo na našu vodenicu", rekao je Srđan Kljajević, pomoćni trener Sutjeske.
68 pregleda 1 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Luka Zeković
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.08.2012. 19:48h

Ljepši start šampionata Nikšićani nijesu mogli da požele - na otvaranju sezone kraj Bistrice položili su na pleća aktuelnog šampiona. Velikim srcem i borbenošću izvojevali su minimalnu pobjedu.

Svakako da osim igrača velike zasluge pripadaju i novom treneru Draganu-Gagi Radojičiću, koji je, reklo bi se, ubrizgao svojim izabranicima svježu krv.

A prvu priliku imali su domaćini u 4. minutu kada je udarac Baća Nikolića iskosa sa desne strane prohujao pored stative. Nedugo zatim i Karadžić je oprobao šut iz daljine. To je bila uvertira za pogodak - slobodan udarac sa lijeve strane odlično je izveo Nikolić, a loptu koja je išla ka golu zahvatio Šušnjar, što je bilo dovoljno da završi u mreži.

Od tog trenutka glavna borba vodila se na sredini terena, a u takvom odnosu snaga, Sutjeska je, ipak, bila bliža golu. No, jedinu pravu priliku do odlaska na odmor imao je aktuelni šampion u 24. minutu (domaćinu je zaprijetio Bošković nakon asistencije Radunovića).

"Sigurno da smo zadovoljni. Odlično smo pripremili utakmicu, na pravi način je otvorili, sve je išlo na našu vodenicu. Publika je bila sjajna, naš dvanaesti igrač. Istina, Budućnost je imala u pojedinim trenucima inicijativu, ali ništa ozbiljno. Početkom drugog poluvremena bili smo anemični, ali smo se brzo vratili u meč, mogli smo pitanje pobjednika ranije da riješimo", rekao je Srđan Kljajević, pomoćni trener Sutjeske.

Nakon odmora, Budućnost je agilnije počela drugo poluvrijeme i preko nekadašnjeg igrača Sutjeske Admira Adrovića pokušala da stigne do izjednačenja. Pomenuti igrač oprobao je šut u 52. minutu, ali je Ivan Janjušević bio na visini zadatka. Dobru priliku imao je Stefan Mugoša u 56. minutu, ali je Janjušević još jednom bio na visini zadatka. Nije se, međutim, dugo čekalo da se Sutjeska probudi.

U 58. minutu domaći su odlično izveli kontru - Jovović je sa svoje polovine prenio loptu na polovinu protivnika i uposlio Isidorovića, ovaj drugi je odmah pokušao da pronađe Šušnjara, ali je Agović na vrijeme istrčao i otklonio opasnost.

U 68. minutu Jovović je spojio Nikolića i Agovića “oči u oči”, a kao pobjednik izašao je golman gostiju, koji je u pravom trenutku uklizao i izbio loptu u polje.

U posljednjih 20 minuta Budućnost se potpuno otvorila, a Sutjeska iz kontri ugrožavala „ljutog“ rivala. U nekoliko navrata Šušnjar je odlično koristio visoko postavljenu odbranu, međutim, u samoj završnici nije imao pravo rješenje. Do kraja je Sutjeska preko najboljeg igrača utakmice Vladimira Jovovića mogla da uveća vođstvo, ali nije bila konkretna u završnici...

U sudijskoj nadoknadi glavni arbitar Jovan Kaluđerović dodijelio je crveni karton Nikoli Vukčeviću, koji je bez lopte udario ofanzivca Sutjeske Baća Nikolića. Uz Vukčevića, kraj meča na klupi nije dočekao ni Dragan Radojičić, koji nije bio zadovoljan sudijskom odlukom o nadoknadi vremena.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka publika je gromoglasnim ovacijama sa Zapada i Istoka ispratila domaće fudbalere.

"Derbi nije opravdao očekivanja. Slabo smo počeli utakmicu, praktično pustili Sutjesku da povede, a što je najgore u naše redove uvukla se i nervoza. Pokušavali smo jalovim napadima nešto da promijenimo, ali sve je to bilo slabo. Čestitam Sutjesci na pobjedi", rekao je Radislav Dragićević, trener Budućnosti.

Sutjeska - Budućnost 1:0

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 2.500. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelac: Šušnjar u 12. minutu. Žuti karton: Jovović (Sutjeska). Crveni karton: Nikola Vukčević (Budućnost).

Sutjeska: Janjušević 7, Jovović 8, Ćuković 7, Zogović 7, Perošević 7,5, J. Nikolić 7, D. Karadžić 7 (Stefanović), B. Nikolić 7,5, Krivokapić 7, Šušnjar 7 (V. Karadžić), Isidorović 6,5 (Pejović).

Budućnost: Agović 7, Radunović 6, Peković 6,5, Đikanović 7, Kurbegović 5,5 (Golubović), M. Vukčević 6 (Flavio), Bošković 6,5, N. Vukčević 6, Kamberović 5,5, Adrović 6, Kalezić 5,5 (Mugoša).

Bonus video: