Mančester siti osvojio Komjuniti šild

Za taj pehar tradicionalno igraju osvajači engleske Premijer lige i FA kupa iz prošle sezone.
63 pregleda 3 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Reuters
Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2012. 15:30h

Mančester siti je osvojio još jedan trofej, istina onaj koji se na Ostrvu, uz Liga kup, i najmanje cijeni - Komjuniti šild.

Ipak, još jedan pehar u nizu označio je i pravi uvod u sezonu u kojoj će "građani" napadati sva takmičenja u kojima nastupaju. Čelzi je pao u Birmingemu (3:2), a tim Roberta Manćinija je navijačima podario četvrti trofej u Komjuniti šildu u istoriji, nakon što je Siti bio najbolji i 1937, 1968. i 1972...

"Ovo je bio dobar meč za nas, prava provjera za start šampionata. Važno je i što smo pobijedili. Mislim i da smo igrali bolji fudbal od Čelzija", rekao je Manćini, koji je našeg Stefana Savića (dobio žuti karton) zamijenio na poluvremenu i dao šansu Gaelu Klišiju.

Meč se igrao na "Vila parku", jer je "Vembli", na kojem se tradicionalno održava ovaj okršaj, bio zauzet zbog Olimpijskih igara.

Čelzi je bolje počeo meč i poveo u 40. minutu preko Fernanda Toresa, ali je samo dva minuta kasnije reprezentativac Srbije Branislav Ivanović dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta na saigrača iz nacionalnog tima Aleksandra Kolarova.

Aktuelni prvak je iskoristio prednost igrača više i golovima Jaje Turea u 53. i Karlosa Tevesa u 59. minutu preokrenuo rezultat.

Na 3:1 je povisio Samir Nasri u 65, a konačan rezultat je postavio Rajan Bertrand deset minuta prije kraja.

"Igrali smo protiv šampiona i parirali smo veoma dobro. Ipak, protiv Sitija je jako teško igrati sa 10 igrača, a mi smo bili osuđeni na to", kazao je menadžer "plavaca" Roberto di Mateo.

Siti je šest dana pred start Premijer lige pojačao sredinu terena.

Everton je, naime, prihvatio ponudu šampiona za Džeka Rodvela, a transfer će iznositi 15 miliona funti.

Bonus video: