I Đorđević ispisao istoriju

"Moji snovi su se ostvarili - prva je rečenica i ujedno naslov intervjua sa Đorđevićem. - Igrao sam samo nekoliko minuta, ali nevjerovatno sam srećan.Teško je i opisati kako se osjećam"
0 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Fc-zenit.ru
Luka Đorđević, Foto: Fc-zenit.ru
Ažurirano: 12.08.2012. 10:24h

Jedan od najvećih crnogorskih fudbalskih talenata, Luka Đorđević, debitovao je za dvostrukog uzastopnog šampiona Rusije.

Štaviše, Đorđević, koji je ovog jula postao punoljetan, dobio je povjerenje italijanskog stručnjaka Lućana Spaletija u spektakularnoj goleadi u velikom derbiju protiv Spartaka koji je ekipa iz Sankt Peterburga pobijedila sa 5:0. Moskovskom velikanu je ovo najteži poraz u istoriji ruskog prvenstva, pa i ne čudi što je na naslovnoj strani zvaničnog sajta Zenita osvanula slika nakon 5. pogotka sa natpisom. “Tvorci istorije”. A jedan od tih tvoraca bio je i mladi Budvanin, kome je odmah dat i veliki prostor da za klupski sajt ispriča prve impresije nakon debija.

"Moji snovi su se ostvarili - prva je rečenica i ujedno naslov intervjua sa Đorđevićem. - Igrao sam samo nekoliko minuta, ali nevjerovatno sam srećan. Teško je i opisati kako se osjećam".

Dosadašnji as Mogrena i igrač koji bi u budućnosti trebalo da bude oslonac igre seniorske reprezentacije je u igru ušao u 83. minutu (njegov tim je do tada četiri puta tresao mrežu Moskovljana) umjesto 21-godišnjeg Maksima Kanunjikova, koji je i otvorio seriju pogodaka protiv ekipe koju s klupe predvodi bivši trener Valensije Unai Emeri.

"Znao sam da je u pitanju veliki derbi i zbog toga sam još srećniji što sam debitovao baš u tom susretu", rekao je Đorđević, koji na dresu nosi broj 77.

Zenit se poigravao sa „crveno-bijelima”, a stijelci su, pored Kanunjikova, bili i Valerij Bistrov, Roman Širokov (dva puta) i Viktor Fajzulin.

"Dobili smo veoma jakog protivnika, pokazali smo da smo neuporedivo bolji, torpedovali smo ih sa pet komada. Najbolja smo ekipa u ligi, srećan sam što sam dio te ekipe i što igram za klub koji ima najbolje navijače u zemlji, a to su pokazali i ovog puta", istakao je Luka.

Na pitanje šta mu je trener Spaleti, koji mu očigledno itekako vjeruje, rekao kada je ulazio u igru, Đorđević je bio jasan:

"Samo je rekao: “Igraj!”

Luka Đorđević treba da se pridruži mladoj reprezentaciji Crne Gore koja za dva dana počinje turnir “Valerij Lobanovski” u Kijevu, a nakon toga stiže u Crnu Goru gdje će 7. septembra sa mladom reprezentacijom igrati protiv Češke.

Zenit je, inače, nakon četiri kola prvoplasirani tim u ruskoj Premijer ligi sa maksimalnih 12 bodova i gol razlikom 12:1 (ima tri boda prednosti na tabeli u odnosu na drugoplasirani Spartak).

Jedini tim koji je Spaletijevoj mašineriji dao gol bio je CSKA - Zenit je u tom derbiju prošle sedmice slavio sa 3:1...

Mreža se prije Spartaka nije tresla ni protiv Dinama iz Moskve (2:0) i Amkara na premijeri (2:0).

Bonus video: