Italijanski fudbaler počeo štrajk glađu zbog suspenzije

Kako prenose italijanski mediji, bivši odbrambeni igrač Sijene vezao se lancima za kapiju ispred zgrade FS Italije i objavio štrajk glađu
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2012. 14:09h

Italijanski fudbaler Emanuele Pezoli počeo je danas štrajk gladju ispred zgrade Fudbalskog saveza Italije u Rimu, pošto mu je u petak određena trogodišnja suspenzija zbog navodne umiješanosti u namještanje utakmica.

Kako prenose italijanski mediji, bivši odbrambeni igrač Sijene vezao se lancima za kapiju ispred zgrade FS Italije i objavio štrajk glađu.

Pezoli je kazao novinarima da želi da razgovara "licem u lice" sa fudbalerima Filipom Karobijom i Karlom Đervazonijem, koji su svjedočili na sudu protiv njega.

Zbog optužbi za namještanje utakmica u Italiji je proteklih mjeseci uhapšen i suspendovan veliki broj aktivnih i bivših fudbalera, a Pezoli se našao u istom slučaju kao i trener Juventusa Antionio Konte, koji je suspendovan na 10 mjeseci.

Obojica su optuženi za namještanje dok su bili u Sijeni.

Pezoli ima 31 godinu i tokom karijere je promijenio veliki broj italijanskih klubova, većinom iz nižih liga od Serije A.

Bonus video: