Budućnost gost Sutjeske: Prava provjera za šampiona

"Neću obećavati pobjedu, ali mogu da istaknem da ćemo dati posljednji atom snage da ostvarimo dobar rezultat. Naša obaveza je da na svakom meču idemo na tri boda", kaže Dragan Radojićić
0 komentar(a)
FK Budućnost FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.08.2012. 12:07h

Dueli između fudbalera Sutjeske i Budućnosti, uvjek su donosili nizvjesnost i nosili epitet derbija prestiža. Ne treba sumnjati da će tako biti i na otvaranju ovogodišnje sezone, kada dva najveća imena crnogorskog klupskog fudbala ukrste koplja.

Optimističke najave koje su stizale iz pripremnog perioda da će se Sutjeska u 7. šampionatu Crne Gore konačno boriti za vrh tabele, obradovale su one istinske simpatizere nikšićkih “plavo-bijelih”.

Dakle, sa novim trenerom, i nekoliko izmjena u igračkom kadru, ostaje da se vidi da li novoformirani tim ima kvalitet da opravda proklamovane ambicije.

"Sigurno da je ovo emotivan početak za mene. Jednostavno, jedva čekam da utakmica počne i da izvedem tim na teren. Prvenstvo se otvara na najbolji mogući način, budući da je današnji meč najveći derbi crnogorskog fudbala. Očekujem da će prva utakmica obilovati neizvjesnošću, kao što je bio slučaj u prošlosti. Uvjeren sam da smo spremni i da ćemo pružiti žestok otpor šampionu. Susreti sa Budućnosti nose posebne motive. Uzdam se u igrače i čvrsto vjerujem da će “izginuti” na terenu. Neću obećavati pobjedu, ali mogu da istaknem da ćemo dati posljednji atom snage da ostvarimo dobar rezultat. Naša obaveza je da na svakom meču idemo na tri boda", jasan je Radojićić.

Radojičić, inače rođeni Nikšićanin, koji je kao fudbaler bio miljenik domaće publike, očekuje da će atmosfera biti kako se samo poželjeti može.

"Očekujem da će stadion biti ispunjen i da će publika u pravom smislu te riječi uživati. Znam sve vrline i mane protivnika. Budućnost u odnosu na prošlu godinu nema vrlo bitnu kariku – Srđana Radonjića. Znam da su kompaktna cjelina, dobro funkcionišu što su potvrdili u Vroclavu protiv Slaska. Dakle, očekuje nas težak zadatak. Sreća je neophodna u ovakvim utakmicama, nadam se da će nam biti naklonjena", zaključio je Radojičić.

Dragićević: Nadam se najboljem

U taboru šampiona svjesni su da ih očekuje težak zadatak na današnjoj premijeri kraj Bistrice. Budućnost, međutim, ne bježi od uloge favorita...

"Biće teško, jer je Sutjeska ozbiljan i organizovan protivnik. Čeka nas neizvjesna i dobra utakmica, ali pripremali smo se na pravi način, pružili i dobre partije na međunarodnoj sceni. Nadam se najboljem, vjerujem da će moji igrači biti pravi protagonisti u derbiju", rekao je Radislav Dragićević, trener Budućnosti.

Sutjeska je proteklih dana imala problema unutar kluba. Dragićević je, međutim, obazriv po tom pitanju.

"Neke stvari mogu da pogoršaju situaciju, a neke da ojačaju ekipu. Znamo da će Sutjeska, šta god da se dešava, dati 200 odsto protiv nas", dodao je šef struke Budućnosti.

U dosadašnjih šest prvoligaških sezona nijedan tim nije uspio da obrani titulu. Biće to novi izazov za Budućnost, od koje fudbalska javnost uvijek očekuje puno.

"Jeste, nameće se obaveza, a mislim da će ove godine liga biti puno zanimljivija. Čeka nas težak put, težak zadatak. Pokušaćemo, međutim, da kroz ozbiljnu igru pokažemo da smo na pravom putu. To, međutim, treba da pokažu rezultati... Evo, Zeta je ostvarila veliki uspjeh na međunarodnoj sceni, i zaslužuje čestitke za postignuti rezultat", rekao je trener Budućnosti.

Sutjeska - Budućnost

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 17.30 časova.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević – Krivokapić, Zogović, Ćuković, Stijepović – J. Nikolić, Karadžić, B. Nikolić, Perošević – Šušnjar, Isidorović.

Budućnost (4-2-3-1): Agović - Kamberović, Peković, Đikanović, Radunović - Kalezić, N. Vukčević - M. Vukčević, Bošković, Kurbegović - Adrović.

Bonus video: