Jedinstvo želi da pobjedom proslavi povratak u elitu

Svjesni snage današnjeg protivnika, bjelopoljski fudbaleri obećavaju borbu do posljednjeg atoma snage kako bi na premijeri obradovali svoje navijače.
83 pregleda 0 komentar(a)
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.08.2012. 13:03h

Nakon tri godine na gradskom stadionu u Bijelom Polju ponovo će se igrati prvoligaške utakmice, pa ovdašnji ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju meč izmedju Jedinstva i Rudara.

Tokom prelaznog roka uprava kluba bila je izuzetno agilna tako da su Jedinstvo pojačali Bojan Ušumović, Vladislav Rosić, Nikola Radulović, Saša Medenica, Aleksandar Šćekić i golman Zoran Aković.

Dovedeni su i napadači Eugene Sepia iz Ugande i Suma Lamin iz Sijera Leonea koji, međutim, neće nastupiti u prvom kolu.

Svjesni snage današnjeg protivnika, bjelopoljski fudbaleri obećavaju borbu do posljednjeg atoma snage kako bi na premijeri obradovali svoje navijače.

"Prva utakmica je uvijek najteža i jedva čekamo da počne meč. Na samom startu imamo veoma težak ispit jer igramo protiv ekipe koja je jedna od najboljih u Crnoj Gori. Međutim, i mi imamo svojih aduta odlično smo radili u pripremnom periodu i dobro igrali u prijateljskim susretima. Daćemo sve od sebe da na startu ostvarimo povoljan rezultat što bi za nas bilo sve osim poraza", kaže kapiten Jedinstva Milanko Drašković.

Dvije evropske utakmice, pa dva mjeseca priprema i nekoliko trening mečeva, bili su uvertira u najzahtjevniji, pa i najvažniji zadatak pljevaljskih fudbalera - borbu za još jedan visok prvenstveni plasman.

Klupski rejting nalaže da odstupnice ne smije biti, ali kadrovska situacija govori drugačije – Rudar će na premijeru u Bijelo Polje, najblaže rečeno, desetkovan.

"U odnosu na ekipu koja je završila prošlu sezonu i igrala finale Kupa, što zbog odlazaka, kartona, povreda ili nekih drugih razloga, novom prvoligašu neće se suprotstaviti najmanje šest standardnih igrača. Mijatović, Stojanović i Radusinović su napustili klub, Adžić je na izlaznim vratima (ide u OFK Beograd), Alić ima kartone, a Ivica Jovanović je već petnaestak dana van Pljevalja. Dakle, previše prostora za neki pretjerani optimizam nema, očigledno je da nas čeka težak posao u Bijelom Polju. Ali, predaje nema. „Krpićemo“ se do kraja pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti", kaže trener pljevaljskog prvoligaša, Nikola Rakojević.

Jedinstvo - Rudar

Bijelo Polje - Gradski stadion. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Miloš Asović (Berane). Početak u 17.30 časova.

Jedinstvo (4-4-2): Aković - Radulović, Ušumović, Vuković, Fetahović - Babača, Šćekić, Drašković, Kljajević - Kasumović, Boričić.

Rudar (4–5–1): Vukliš – Popović, M. Jovanović, Damjanović, Nestorović – Brnović, Vlahović, Kaluđerović, Igumanović, Ivanović - Nerić.

Bonus video: