TELEKOM PRVA LIGA

Lovćen testira snagu novajlije

Lovćen će na premijeri ugostiti vjerovatno najprijatnije iznenađenje u prošloj sezoni - aktuelnog osvajača Kupa, novog prvoligaša Čelika.
1 komentar(a)
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.08.2012. 12:56h

Lovćen će na premijeri ugostiti vjerovatno najprijatnije iznenađenje u prošloj sezoni - aktuelnog osvajača Kupa, novog prvoligaša Čelika.

Ekipa sa “Obilića poljane” uspjela je da zadrži većinu ključnih igrača iz prethodne sezone. U godini u kojoj slave 100 godina postojanja, cetinjskog prvoligaša predvodiće Slobodan Halilović.

"Očekuje nas težak ispit već na startu. Vrijedno smo radili i spremali se za početak sezone. Svjesni smo da je ekipa Čelika veoma kvalitetna i da može da nam napravi dosta problema. Oni su već odigrali nekoliko takmičarskih utakmica u Evropi, što može da bude njihova prednost. No, na “Obilića poljani” nikome ne prepuštamo ulogu favorita. Mislim da možemo da stignemo do pobjede", kazao je Nedo Turković, napadač Lovćena.

A fudbaleri Čelika u prijestonicu stižu da već na startu sezone dokažu da ne žele da igraju epizodnu ulogu u prvoligaškom društvu.

Izabranici Slavoljuba Bubanje spremni su, kako kažu, da se upuste u borbu za vrh tabele, pa se može očekivati da se sa Cetinja u najmanju ruku vrate neporaženi.

"Ovogodišnji šampionat obilovaće iznenađenjima. Mislim da apsolutnih favorita nema i da je liga dosta izjednačena. U prvoj sezoni u elitnom društvu pokušaćemo da izborimo mjesto u gornjem dijelu tabele. Očekujem da ćemo već na Cetinju dokazati da posjedujemo kvalitet. Svakako da protivnika respektujemo, ali ga se ne plašimo. Tražiću od svojih igrača maksimalno angažovanje i borbenost, nezavisno od toga gdje i protiv koga igramo", kazao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Lovćen - Čelik

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 17.30 časova.

Lovćen (4-4-2): Vujović - Mirković, Martinović, Žižić, Vušurović - Pejaković, Đurišić, Hočko, Radović - Turković, Perutović.

Čelik (4-4-2): Banović - Adrović, Radović, Dubljević, Bulatović - Bulajić, Kolev, Zorić, Simić (Kasapi) - Ivanović, Račić (Jovović).

Preporučujemo za Vas