Neka zamijene Milita i Snajdera za Vukušića i mene

"Ako me selektor pozove, iskoristiću šansu. Nadam se da mogu dobiti poziv, očekujem da ću se naći na spisku", kazao je Vuković za "Večernji list" o eventualnom povratku u reprezentaciju Crne Gore
4 komentar(a)
Ivan Vuković, Foto: Beta/AP
Ivan Vuković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.08.2012. 11:54h

Ivan Vuković nije ni oka sklopio nakon blistave partije protiv Intera u Milanu, pobjede od 2:0 za koju je najzaslužniji - izborio je penal i postigao gol kakav na San Siru nisu dali ni Snajder, ni Stanković, ni Milito.... "Posvećujem ga sestri Renati, ona mi mnogo znači. A pobjedu darujem svim navijačima Hajduka, bili su prekrasni, njih tri hiljade čulo se bolje nego četrdeset hiljada Interovih navijača. Nastavit ćemo im zahvaljivati pobjedama, osjećamo se kao da smo u nekom drugom svijetu – kazao je Vuković za "Večernji list".Iako su elominisani jer su u Splitu izgubili 3:0, igrači Hajduka bili su na domak čuda jer su vodili 2:0 i propustili dvije prilike da izbore produžetke (Inter se branio sa pet bekova). Ipak, oko stotinak navijača dočekalo je Splićane na aerodromu, a tek oko 4 ujutro Vuković je prvi put pogledao snimak svog čuda."Pogledao sam gol kad sam došao kući. Zapravo, pogledao sam ga sto puta. Jednostavno mi je tako došlo, to je bio trenutak inspiracije, lopta je ušla na najbolji mogući način u mrežu" rekao je Vuković.U Milanu je odigrao utakmicu života. Ali počelo je u Zadru kad ga je trener Mišo Krstičević pola sata prije kraja poslao u igru. I tamo je bio strijelac, asistirao. Izgleda da mu odgovara kada igra malo povučenije."Lako je reći da je to prava pozicija, da sam cijeli život sanjao da ću to igrati. Ispostavilo se da je trener pogodio s mojom pozicijom, odigrao sam dobro iza Vukušića, dobro se razumijemo, slažemo. Vjerujem u sebe, to me nikada nije napuštalo, Krstičević vjeruje u moje sposobnosti, to mi je govorio od prvog dana. Uvijek dajem svoj maksimum, prošle godine nisam igrao kako sam očekivao, ali ne slažem se s ocjenama da je kraj karijere kada igraš lošije ili da si najbolji na svijetu kada nekoliko utakmica odigraš dobro".Giga smatra da partija u Milanu nije slučajna..– Ne može bilo ko pružiti ovakvu utakmicu. Ovo u Milanu pratiće me cijeli život. Rekao sam Vukušiću da će Inter pogledati snimak utakmice pa možda zamijene Milita i Snajdera za njega i mene", smije se Vuković.

ČEKA POZIV U REPREZENTACIJU

Vuković je, kada je dolazio u Hajduk, bio na spisku reprezentativaca Crne Gore. U međuvremenu je ispao, ali nada se da će poziv opet doći."Crna Gora ima dobre napadače, Vučinić je među pet napadača na svijetu, tu su Jovetić i Bećiraj, pa ja čekam svoju šansu. Ako me selektor pozove, iskoristiću šansu. Nadam se da mogu dobiti poziv, očekujem da ću se naći na spisku", zaključio je Vuković.

Bonus video: