Juventus podržao Kontea

"Juventus pozdravlja odluku da se igrači Leonardo Bonuči i Simone Pepe oslobode i daje punu podršku za Antonija Kontea u nadi da će sljedeći stepen presude konačno dozvoliti njegovu nevinost", kaže se u saopštenju Juventusa
0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.08.2012. 11:26h

Fudbalski klub Juventus kazao je da staje uz svog trenera Antonija Kontea, nakon što ga je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije suspendovala na 10 mjeseci. Juventus je pozdravio odluku da se optužbi oslobode njegovi igrači Leonardo Bonući i Simone Pepe.

"Juventus pozdravlja odluku da se igrači Leonardo Bonuči i Simone Pepe oslobode i daje punu podršku za Antonija Kontea u nadi da će sljedeći stepen presude konačno dozvoliti njegovu nevinost", kaže se u saopštenju Juventusa.

Sledeći korak za Kontea je žalba pred Federalnim sudom, a ročište je 20. avgusta. "Juventus je angažovao tim stručnjaka koji već radi na pripremi žalbe, pošto smo uvjereni da Konte nije kriv", stoji u saopštenju torinskih "crno-bijelih".

FS Italije je suspendovao Kontea na 10 mjeseci zato što nadležnim organima nije dostavio informacije o namještanju utakmica u sezoni 2010/2011. Zbog namještanja rezultata kažnjeni su i fudbalski klubovi Leće i Groseto, koji su izbačeni iz Serije B i sljedeće sezone će se takmičiti u trećoj ligi.

Bonus video: