Brnović pozvao Filipa Kasalicu, u A timu i Marko Bakić i Nikola Vukčević

Napadač Crvene zvezde dobio poziv da debituje za "sokole", kao i mladi asovi Mogrena i Budućnosti...
28 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.08.2012. 10:30h

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović saopštio je spisak igrača za prijateljski meč sa Letonijom koji se igra 15. avgusta u Podgorici, a na njemu se nalazi i napadač Crvene zvezde Filip Kasalica (igrao je za mladu našu reprezentaciju ranije), kao i mladi asovi Mogrena i Budućnosti - Marko Bakić i Nikola Vukčević.

Poziv je dobio i golman Vukašin Poleksić...

"Među nama je ponovo i Vukašin Poleksić, koji je od prvog dana član ove selekcije, koji je uvijek bio pravi profesionalac i svojim ponašanjem na terenu i van njega zaslužio da se ponovo nađe u nacionalnoj selekciji. Sa njim imamo tri dobra i iskusna golmana.

"Tu su i tri debitanta – Filip Kasalica, Nikola Vukčević i Marko Bakić. Kasalica je bio član mlade reprezentacije, igrama u dresu Crvene zvezde skrenuo je pažnju na sebe i i pokazao da se na njega može ozbiljno računati u budućnosti. Vukčević i Bakić su pokazali da i u našoj ligi ima mladih igrača na koje moramo da računamo i želim da ih vidim na treninzima sa igračima kakvi su Vučinić, Jovetić, Baša i ostali", rekao je Brnović za zvanični sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

Pozivom trojici debitanata, međutim, nije zatvoren krug, jer Brnović u narednom periodu zna na koje igrače treba da obrati pažnju.

"Imamo i Luku Đorđevića koji je u Zenitu, Aleksandra Boljevića iz Zete, Hasana Pepića koji je u Dinamu iz Drezdena, Marka Vukčevića i još nekoliko mladih igrača koji su interesantni i koji se nalaze na širem spisku", istakao je Brnović.

Spisak - golmani: Mladen Božović (Videoton), Srđan Blažić (Anortozis), Vukašin Poleksić (Debrecin).

Odbrana: Savo Pavićević (Omonija), Milan Jovanović (Crvena zvezda), Marko Baša (Lil), Stefan Savić (Mančester siti), Miodrag Džudović (Spartak Naljčik).

Sredina: Vladimir Božović (Rapid Bukurešt), Milorad Peković (Grojter firt), Nikola Drinčić (Krasnodar), Elsad Zverotić (Jang Bojs), Vladimir Volkov (Partizan), Nikola Vukčević (Budućnost), Marko Bakić (Mogren), Simon Vukčević (Blekburn).

Napadači: Stevan Jovetić (Fiorentina), Mirko Vučinić (Juventus), Andrija Delibašić (Rajo Valjekano), Fatos Bećiraj (Dinamo Zagreb), Filip Kasalica (Crvena zvezda).

Bonus video: