Murinjo: Šahin može u Arsenal

"Ako Nuri ostane, to nije problem za mene, to je još jedno rješenje. Ali, ako želi da ode, mi ćemo mu pomoći da nađe najbolje rješenje", objasnio Portugalac
0 komentar(a)
Nuri Sahin, Foto: Reuters
Nuri Sahin, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.08.2012. 09:17h

Žoze Murinjo, trener Real Madrida, rekao je da neće stati na put želji Arsenala da dovede Nuri Šahina.

Arsen Venger želi da angažuje reprezentativca Turske na jednogodišnju pozajmicu, a potom bi se razgovarala o otkupu ugovora.

Sahin se proteklog ljeta preselio u Madrid iz Borusije Dortmund, ali se tokom priprema povrijedio i nije uspio nakon toga da se nametne portugalskom stručnjaku.

Za prvaka Španije odigrao je svega četiri meča i blizu je odlaska.

Šahin bi dobro došao Arsenalu, jer su Džek Vilšir i Tomaš Rosicki povrijeđeni.

"Poenta je u tome da je Šahin mlad igrač, koji želi da nastupi praktično na svakoj utakmici. U Realu sa Ćabi Alonsom, Lasom Dijarom, Estebanom Granerom i Mesutom Ozil, situacija nije nimalo laka. Imamo dobre igrače i kada vi ne počnete dobro sezonu, teško je poslije da se vratite. Ako Nuri ostane, to nije problem za mene, to je još jedno rješenje. Ali, ako želi da ode, mi ćemo mu pomoći da nađe najbolje rješenje. On drži situaciju u svojim rukama, Arsenal je jedna od opcija. Klub mu neće praviti probleme ako odluči da ode u London“, objasnio je Murinjo.

Venger se već dogovorio sa Santi Kazorlom, članom Malage, da pređe u London za 16 miliona funti, a nada se da će naredne nedelje uspjeti da angažuje i Šahina.

Bonus video: