Ture optužio Gvardiolu za rasizam: Možda je sve zbog boje kože...

"Gvardiola je previše inteligentan da bi bio "uhvaćen" kada su ove stvari u pitanju. A naravno da nikada neće priznati da ne voli Afrikance. Ako ikada u prvih 11 na terenu budu makar petorica tamnoputih igrača poslaću mu tortu", rekao je Ture
3 komentar(a)
Jaja Ture, Foto: Tanjug
Jaja Ture, Foto: Tanjug
Ažurirano: 04.06.2018. 16:05h

Pep Gvardiola je rasista - poručio je između redova bivši fudbaler Mančester sitija Jaja Ture.

Iskusni vezista je dao intervju za Frans fudbal koji će biti objavljen sjutra, a danas su francuski mediji objavili najzanimljiviji dio...

"Želim da srušim mit o Pepu Gvardioli", počeo je Ture.

"Kao da je imao želju da me ponizi. U svlačionici je pred svim saigračima znao da mi kaže da ima osjećaj da nisam dovoljno motivisan. Rekao mi je da ako nisam zadovoljan odem i pričam s ljudima iz kluba", istakao je Ture, a onda pojasnio:

"Nije imao poštovanja prema meni, bio je okrutan. Kao da je želio da učini sve da uništi moju posljednju sezonu u Sitiju. Šta mislite - da li bi se tako ponašao prema Andresu Inijesti u Barsi? Došao sam do momenta u kojem se pitam da li je sve do boje moje kože. Nisam prvi koji govori o tim razlikama i ponašanju prema tamnoputim fudbalerima. Znam i da su se u Barseloni postavljala slična pitanja kada se radi o Gvardioli. Možda mu mi (tamnoputi igrači) nismo kao drugi. Kada se sjetim, možda je to u pitanju...", istakao je Ture kojem je istekao ugovor sa "građanima".

Napadač Vilferd Boni je ranije rekao da se Gvardiola prema njemu ponašao "brutalno".

"Gvardiola je previše inteligentan da bi bio "uhvaćen" kada su ove stvari u pitanju. A naravno da nikada neće priznati da ne voli Afrikance. Ako ikada u prvih 11 na terenu budu makar petorica tamnoputih igrača poslaću mu tortu", zaključio je Ture.

Bonus video: