Akvilani ide u Fiorentinu

Iako se u saopštenju dva kluba ne navodi suma za koju je Akvilani otišao, spekuliše se da je u pitanju sedam miliona funti, iako je Liverpul ranije tražio 14 miliona funti za tog igrača
0 komentar(a)
Alberto Akvilani, Foto: Reuters
Alberto Akvilani, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.07.2012. 20:28h

Engleski fudbalski klub Liverpul i italijanska Fiorentina postigli su danas dogovor prema kojem će igrač "crvenih" Alberto Akvilani nastaviti karijeru u Italiji, prenose britanski sportski mediji.

Iako se u saopštenju dva kluba ne navodi suma za koju je Akvilani otišao, spekuliše se da je u pitanju sedam miliona funti, iako je Liverpul ranije tražio 14 miliona funti za tog igrača.

Dvadesetosmogodišnji Akvilani, koji je u Liverpul došao iz Rome 2009. godine za 20 miliona funti, nije uspio da se izbori za mjesto u timu sa Enfilda, tako da je prethodne dvije sezone proveo na pozajmici.

Doveden je kao zamjena za Ćavija Alonsa, ali su ga povrede spriječile da nastupa, tako da je odigrao samo 26 utakmica za Liverpul.

Akvilani je 2010/2011 nastupao za Milan kao pozajmljeni igrač, kada je na menadžer Liverpula bio Roj Hodžson, a nije uspio da se nametne ni kog prethodnog trenera Kenija Dalgliša.

Igrao je na upravo završenoj turneji Liverpula u Severnoj Americi pod vođstvom novog menadžera Brendana Rodžersa ali, po svemu sudeći ni na njega nije ostavio poseban utisak.

Bonus video: