Tinejdžer u Zvezdi: Miloš Vukić prešao u najveći balkanski klub

Nekoliko dana, 17-godišnji Cetinjanin kome su golovi opsesija proveo je na probi u Sopotu, filijali „crveno-bijelih“, gdje je zadovoljio stroge kriterijume trenera Bratislava Živkovića
330 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2012. 15:27h

“Ona puni 18 godina u julu i ne zna šta da radi kada položi maturski ispit” - zarazna rege bas linija vodila je veliki hit Šarla akrobate do vrha jugoslovenskih top lista 1980. godine...

Za razliku od neimenovane junakinje pjesme, Miloš Vukić puni 18 godina u oktobru i dobro zna šta želi da postane. Profesionalni fudbaler, prvotimac Crvene zvezde, reprezentativac...

A potvrda da hitri napadač sa Cetinja ima dovoljno nadarenosti kao pogonskog materijala za ispunjavanje svojih snova stigla je prije nekoliko dana - doskorašnji član Lovćena postao je pitomac omladinskog pogona najvećeg balkanskog kluba!

Nekoliko dana, 17-godišnji Cetinjanin kome su golovi opsesija proveo je na probi u Sopotu, filijali „crveno-bijelih“, gdje je zadovoljio stroge kriterijume trenera Bratislava Živkovića, bivšeg prvotimca Zvezde i Sampdorije, posebno upamćenog po golu Barseloni na “Nou kampu”.

Zbog pravilnog fudbalskog razvoja, procijenjeno je da će mu od nastupa na terenima Srpske lige više koristiti igranje sa vršnjacima...

"Prezadovoljan sam", dječački čistim osmijehom odgovara Miloš na pitanje kako se osjeća, ali se trenutak kasnije uozbiljuje.

"Nadam se da ću opravdati očekivanja. Svjestan sam šta me čeka u velikom klubu i znam da se moram nametnuti radom, redom i diciplinom", spreman je na spartanski režim mladi Cetinjanin, koji se nalazi na pripremama “crveno-bijelih” omladinaca u Lepenskom Viru, pod komandom trenera Jovana Stankovića...

Njegova sportska priča započela je u crnogorskoj prijestonici, u fudbalskoj školi Dragana Kaluđerovića, da bi naredno poglavlje bilo otvoreno dolaskom u mlađe kategorije FK Cetinja.

"Imao sam sreću da radim sa direktorom kluba Jockom Markovićem i odličnim trenerima Markom Markovićem i Ninom Milanovićem", ne propušta da pomene.

"U klasi pionira naša generacija je bila izuzetna. Jedne sezone, završili smo prvenstvo Južne regije sa svim pobjedama i gol razlikom 107:0. naravno, bilo je tu i trofeja".

Kao i titula najboljeg strijelca... Logičan slijed događaja predstavljao je prelazak u Lovćen. Malo po malo, Miloš je stasavao, sazrijevao, razvijao se i postao - fudbaler za Crvenu zvezdu.

" Posebno sam zahvalan Đuru Mijuškoviću, koji je individualno radio sa mnom i spremao me za ono što me je čekalo u Sopotu".

Prelazak u Beograd, prvo odvajanje od porodice...

" Sve je to sastavni dio života fudbalera. Ne bojim se izazova, spreman sam na sva iskušenja, jer pred sobom imam jasno zacrtane ciljeve", poručuje Vukić iz crveno-bijelog dresa.

A najvažnija stvar kod cilja jeste da ga imate...

Bonus video: