Nejmar u Barseloni nakon OI?

Predsjednik Santosa Luis Alvaro Ribeiro i dalje insistira na tome da Nejmar nije na prodaju, ali je prije mjesec i po dana najavio mogućnost da bi reprezentativac Brazila ranije mogao da ode
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: REUTERS
Nejmar, Foto: REUTERS
Ažurirano: 29.07.2012. 10:07h

Nije nikakva tajna da je Barselona zainteresovana da u svoje redove dovede jednog od najvećih talenata na svijetu, člana Santosa Nejmara.

Brazilac se posljednjih godinu dana povezuje sa prelaskom u Evropu, a u red za njega su osim Katalonaca stali još Čelzi, Juventus i Real Madrida.

Mnogi smatraju da je Barselona favorit da angažuje Nejmara, koji ima ugovor do ljeta 2014. godine, a na "Nou Kampu“ se nadaju da se to može desiti već nakon završetka Olimpijskih igara u Londonu.

Potpredsjednik španskog vicešampiona Ćozep Marija Bartomeu je nagovjestio mogućnost angažovanja 20-godišnjeg fudbaler, koji ima klauzulu o obeštećenju od 40 miliona funti, već ovoga ljeta.

"Svi u klubu bi željeli da nam se Nejmar priključi odmah nakon Olimpijskih igara. Međutim, on je još uvijek igrač Santosa, iako sam uvjeren da će uskoro karijeru nastaviti u Evropi. Kada taj trenutak dođe, mi ćemo biti spremni da ga dovedemo u Barselonu“, izjavio je Bartomeu u razgovoru sa grupom navijača u Maroku, gdje će Barcelona u sklopu priprema odigrati i susret protiv Kazablanke.

Predsjednik Santosa Luis Alvaro Ribeiro i dalje insistira na tome da Nejmar nije na prodaju, ali je prije mjesec i po dana najavio mogućnost da bi reprezentativac Brazila ranije mogao da ode.

"On će ostaviti najmanje do naredne godine, ali smo zainteresovani za razgovore sa klubovima koji ga žele", rekao je Ribeiro.

Bonus video: