Dragićević: Žalićemo za ovom prilikom

"Fudbal je takav, rezultat često ne odslikava dešavanja na terenu", ističe Dragićević, koji je u svom prvom “pravom” debiju na klupi najavio lijepu trenersku karijeru.
98 pregleda 3 komentar(a)
Dragićević, Foto: Boris Pejović
Dragićević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.07.2012. 12:20h

Fudbaleri Budućnosti doputovali su sinoć u Podgoricu, nakon što su noć ranije držali “pod opsadom” poljskog šampiona na njegovom terenu, bili na dobrom putu na naprave najveće čudo u klupskoj istoriji, ali nisu uspjeli da se izbore sa nesrećnim porazom sa svog terena sedam dana ranije, koji je ipak bio previsok.

Ostala je velika pobjeda, ali i još veća tuga. Nijanse su odlučivale da jedan od tri zicera Golubovića, Boškovića i Adrovića odvede duel na stadionu Miejski u senzacionalne produžetke.

I najlakše je sada reći “sjutra je novi dan”, “okrećemo se domaćem prvenstvu”, trener Radislav Dragićević zna da stvari neće ići baš tako lako nakon ovog dvomeča. Njegova ekipa je u 180 minuta duela protiv superfavorizovanog Slaksa imala neuporedivo veći posjed, neuporedivo više pravih šansi...

I što je najgore od svega - presudio je sudija. Svirani penal za Poljake u prvom, nesvirani za Podgoričane u drugom meču, usmjerio je ishod duela za koji se prije 20-ak dana na žrijebu u Nionu mislilo da će biti “dječji zadatak” za poljskog šampiona.

"Još mi je teže nego prethodne noći. Ispadanje doživljam kao neuspjeh, s obzirom na sve ono što smo pružili u oba meča. Ali, tješi me igra koju smo prikazali. U tome pronalazim neki vid zadovoljstva, satisfakciju, iako u dubini duše žalim za propuštenom šansom. I žaliću još. Fudbal je takav, rezultat često ne odslikava dešavanja na terenu", ističe Dragićević, koji je u svom prvom “pravom” debiju na klupi najavio lijepu trenersku karijeru.

Baš kao i što su lijepe karijere najavili pojedini, mlađi fudbaleri Budućnosti, koji su revašu u Vroclavu odigrali kao da imaju dvocifren broj evropskih mečeva u nogama.

Slask je potcijenio Budućnost, naročito nakon prvog meča u Podgorci i pobjede 2:0. Ekipa iz Vroclava tokom vikenda je, umjesto da razmišlja o revanšu, odigrala prijateljske utakmice sa Benfikom i PSV Ajndhovenom! Poljacima se takav pristup umalo obio o glavu...

"Je li prošla slabija ekipa? Ne, ne mogu tako da kažem. Slask je ekipa koja je osvojila poljski šampionat. Zar mislite da je to lako? U pitanju je tim koji ima kvalitet, čim je osvojio prvo mjesto u tako jakoj konkurenciji. Ali, pokazali smo da možemo da se nosimo i sa takvim protivnikom. Bilo bi zasluženo i da smo mi nastavili takmičenje", kazao je Dragićević.

Po treneru Budućnosti, presudilo je više detalja...

"Činjenica je da smo promašili nekoliko zrelih prilika, da nismo imali sreće i da su fudbaleri Slaska mnogo iskusniji od nas. Uporedite godišta njihovih i naših igrača. Lako ćete vidjeti koliko su u prosjeku stariji. Oni nemaju mlade igrače, a mi ih imamo nekoliko u prvom timu. Takođe, još nakon prvog meča sam rekao da je sudija bez razloga pokvario ovaj duel, slično mogu da kažem i nakon revanša", zaključio je Dragićević.

Poljski mediji: Sudija pogurao Slask

Poljski mediji dan nakon meča komentarišu prolaz Slaska u naredno kolo, ali i lošu partiju čete Oresta Lenčika u revanšu.

“Bilo je to toliko loše da su se navijači pitali je li to ista ekipa koja je osvojila titulu šampiona Poljske prošle sezone. Ne smije se zaboraviti, Slask je i u prvom meču imao dosta sreće. Naredni rival je Helsinborg, koji nije nepremostiva prepreka, ali ekipa iz Vroclava mora da se pozabavi prije svega svojom igrom. Plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona na kraju su i pogurale sudije”, komentar je vroclavskog “Sporta”.

Zasjeda za „varvare”

Poljski huligani, za koje sa sigurnošću ne može da se tvrdi da su simpatizeri Slaska (prije će biti Visle iz Krakova) zasuli su kamenicama autobus i kombi kojima su se “varvari” vraćali iz Poljske.

Napad se dogodio na teritoriji Slovačke, tik uz granicu sa Poljskom, u mjestu Trnava. Autobus je uspio da izbjegne napad iz mraka, ali ne i kombi, na kojem su popucala stakla. Navijači Budućnosti su se branili bakljama, a srećom niko nije povrijeđen.

Poljski mediji javljaju da je policija privela četvoricu napadača, dok su se ostali razbježali.

Zbog ovog incidenta manja grupa “varvara” koja je putovala kombijem do sinoć je ostala u Slovačkoj.

Bonus video: