Svi sanjaju zlato na Olimpijadi

Svi sanjamo o osvajanju zlata, ali smo svjesni da neće biti lako. Ima više timova koji nam predstavljaju opasnost nego na Euru.
2 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2012. 12:58h

David De Hea i Tomas Kleverli izjavili su kako njihove reprezentacije ciljaju zlato na predstojećim Igrama.

Čuvar mreže Mančester Junajteda je rekao da bi volio da sa reprezentacijom Španije osvoji zlato na Olimpijskim igrama, kako bi zaboravio proteklu sezonu u Premijer ligi.

"Želim da završim ovu sezonu sa osvojenom zlatnom medaljom, kako bih što prije zaboravio kraj ligaškog dijela sezone. Nevjerovatno je kako smo blizu bili osvajanju titule. Moramo da ostavimo to iza nas i usredsredimo se na sledeću sezonu.", izjavio je De Hea. Mladi španski golman je vezano za klub dodao da je cilj crvenih djavola osvajanje titule Lige šampiona kao i prvenstva Engleske, jer je klub poput Junajteda obavezan da se bori za titule.

Kada je Olimpijada u pitanju De Hea je optimista:

"Normalno je da nas ljudi smatraju za favorita, jer Španija trenutno dominira svjetskim fudbalom. Mi volimo pritisak, jer nas to dodatno motiviše. Svi sanjamo o osvajanju zlata, ali smo svjesni da neće biti lako. Ima više timova koji nam predstavljaju opasnost nego na Euru. Uveliko se priča o finalu Španije i Brazila, ali ima i drugih pravih rivala, konkurencija je ogromna."

De Hein saigrač iz Mančestera, Kleverli, ističe kako bi osvajenje najsjajnijeg odličja u Londonu pomoglo da se zaboravi neuspjeh na tek završenom Evropskom prvenstvu. Mladi Englez nije krio razočarenje zbog neigranja na EP i dodao kako bi svojom igrom na Olimpijadi želio da se nametne kako Hodžsonu, tako i Fergusonu:

"Smatrao sam da sam svojim igrama u završnici sezone zaslužio da budem pozvan na EP, da bih mogao doprinijeti igri. Svakako da ću sada pružiti maksimum i probati da se dokažem Hodžsonu, ali i Fergusonu. Britanska nacija je fudbalska nacija, tako da bi bilo sjajno da uspijemo da obradujemo narod sa osvajanjem zlatne medalje, koja bi definitivno pomogla da se zaboravi neuspjeh na Evropskom prenstvu."

Galerija

Bonus video: