Nikšićani više nemaju šta da izgube

"Mislim da ne treba kalkulisati, treba se upustiti u otvorenu borbu jer nemamo šta da izgubimo", kazao je Boris Bulajić, vezista Nikšićana
51 pregleda 4 komentar(a)
Čelik1, Foto: Luka Zeković
Čelik1, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.07.2012. 09:28h

U revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Čelika pokušaće protiv Metalurga da poprave utisak iz Donjecka i donekle se iskupe za ubjedljiv poraz, koji je svakako nenadoknadiv - 0:7.

Izabranici Slavoljuba Bubanje svjesni veličine protivnika ne obećavaju puno, ali će se ipak, kako kažu, na kraju Evropske priče potruditi da što bolje pariraju kvalitetnom protivniku. U svakom slučaju „metalurzima“ motiva ne nedostaje.

"Ne treba puno trošiti riječi o našem protivniku, koji u svojim redovima ima izvanredne pojedince. Metalurg je u prvom meču ostvario visoku pobjedu i otklonio sve nedoumice oko plasmana u 2. kolo. Ipak, na evropskom oproštaju imamo obavezu da odigramo što bolje, a za kakav će rezultat to biti dovoljno ostaje da se vidi. Mislim da ne treba kalkulisati, treba se upustiti u otvorenu borbu jer nemamo šta da izgubimo", kazao je Boris Bulajić, vezista Nikšićana.

Po riječima kreatora sredine terena najviše bi mogla da profitira publika, koja će biti u prilici da gleda jednu od boljih, ako ne i najbolju ekipu koja je dolazila u Nikšić od sticanja crnogorske nezavisnosti.

"Volio bih da stadion bude ispunjen do posljednjeg mjesta. Istina, sve bi bilo drugačije da je bilo neizvjesnosti u Donjecku. Međutim, mogu da obećam da ćemo bez obzira na visok poraz u prvom meču, dati sve od sebe kako bi se donekle iskupili. Uvjeren sam da će biti golova. Nadam se da će se ovaj put tresti i mreža Metalurga. Ukrajinci su, po meni, najbolja ekipa koja je posljednjih godina gostovala u Nikšiću. Upravo ovaj podatak trebalo bi da privuče zaljubljenike u fudbal", zaključio je Bulajić.

Čelik - Metalurg (prvi meč 0:7)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Kapacitet: 6.000. Sudija: Eli Hakmon (Izrael). Početak u 20.45.

Čelik (4-2-3-1): Banović - Nikolić, Dubljević, Radović, Bulatović (Videkanić) - Bulajić, Adrović - Zorić, Simić (Kasapi), Ivanović - Jovović.

Metalurg (4-4-1-1): Bandura - Morozjuk, Čečer, Volovik, Golajdo - Prima, Makridis - Ze Soareš, Lazić, Gazarjan - Moraeš.

Bonus video: