Destro novi napadač Rome

“Sa njim ćemo imati više rješenja u napadu”, rekao je češki stručnjak, poznat po tome da je kod njega “raj” za napadače, i naročito mlade igrače.
1 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2012. 00:20h

Matija Destro će, definitivno, od iduće sezone igrati u Romi, koja je pobijedila konkurenciju Juventusa i Intera za ovog napadača.

Ugovor će biti potpisan do kraja nedjelje, pošto prije toga treba međusobne poslove da obave Đenova i Sijena, koje su imale po 50 odsto “vlasništva” nad najtraženijim italijanskim igračem u dosadašnjem toku prelaznog roka.

Đenova će prvo otkupiti kompletan ugovor Destra, i za to platiti Sijeni, gdje je Destro igrao prošle sezone, sedam miliona eura.

Roma će potom za Destra platiti pet miliona za jednogodišnju pozajmicu, uz obavezu da doplati još sedam miliona za godinu dana ako odluči da zadrži igrača. Takođe, Roma će poslati dva mlada igrača, Pišitelu i Verea u Đenovu, odnosno Sijenu.

Uz uključene bonuse, Destro bi Romu trebao da košta 16 miliona eura.

Destro će potpisati petogodišnji ugovor, a zarada će biti od početnih nešto ispod 1,5 do nešto dva miliona u posljednjoj sezoni.

“Presrećan sam i jedva čekam da počnem da radim sa Zemanom”, rekao je Destro.

Kapiten Franćesko Toti je poželio dobrodošlicu novom saigraču.

“Destro dolazi u ekipu koja je već dosta konkurentna sa njegovim dolaskom biće još više”, poručio je Toti iz Sjedinjenih država, gdje se Roma nalazi na turneji.

Zadovoljan je i trener Zdenek Zeman.

“Sa njim ćemo imati više rješenja u napadu”, rekao je češki stručnjak, poznat po tome da je kod njega “raj” za napadače, i naročito mlade igrače.

Destro je počeo fudbalom da se bavi u Askoliju, ali je od 2005. do 2010. godine bio član mlađih kategorija Intera. Interesantno, u sezoni 2009/2010. bio je prijavljen za Ligu šampiona, u kojoj nije igrao ni minut, a u kojoj je na kraju trofej stigao u Inter.

Protekle dvije sezone proveo je u Đenovi (iz Intera je stigao kao dio transfera Ranikije u milanski klub, za 4,5 miliona eura), odnosno Sijeni, u kojoj je prošle sezone postigao 12 golova na 30 utakmica.

Bonus video: