Dragićević: Nećemo samo uživati u ambijentu

Ako uspijemo od početka da nametnemo onaj ritam koji smo imali prije sedam dana, nadam se da nećemo biti tako nesrećni da ponovo izgubimo meč, kaće Dragićević
64 pregleda 8 komentar(a)
Budućnost-Slask, Foto: Boris Pejović
Budućnost-Slask, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2012. 10:54h

Fudbaleri Budućnosti nemaju puno izbora kada večeras istrče na travu velelepnog stadiona Miejski u Vroclavu, jedne od četiri poljske arene na kojima se prošlog mjeseca igralo Evropsko prvenstvo.

Brzi pogodak, ili vođstvo od 1:0 do poluvremena, donekle bi ostavilo nadu izabranicima Radislava Dragićevića da u nastavku još otvorenije krenu na poljski gol i pokušaju da naprave čudo nad čudima, nadoknade poraz od 2:0 sa domaćeg terena.

Pitanje je, međutim, koliko je i da li je realna takva priča. Najveći dio šansi Podgoričani su prokockali u Podgorici prije sedam dana, kada su samo u prvom poluvremenu promašili tri zicera pred protivničkom mrežom, a primili gol iz prvog udarca koji je uputio protivnik.

Stoga je popravljanje rezultatskog utiska, uz igru i motiv koji su imali u prvom meču, glavni cilj Boškovića i drugova protiv poljskog šampiona, iskusnijih i fizički jakih protivničkih fudbalera.

"Iskreno, kada izgubite 2:0 na domaćem terenu, protiv vrlo iskusne ekipe kao što je Slask, onda ne možete da budete preveliki optimisti. Ali, kada se prisjetite kako su išle stvari u prvoj utakmici, kako smo igrali i koliko smo imali šansi u prom poluvremenu, onda imate makar malu nadu da nismo rekli posljednju riječ", kaže trener Budućnosti Radislav Dragićević.

Bez Srđana Radonjića, koji je ostao u Podgorici da čeka finalizaciju posla sa Kazmom iz Kuvajta, te bez suspendovanog Flavija, fudbaleri Budućnosti trenirali su sinoć na stadionu Miejski, a jedan trening imaće i na dan utakmice, u jutarnjim časovima.

Drugačiji ambijent od podgoričkog ne bi trebao da negativno utiče na fudbalere, nada se trener Budućnosti.

"Teren i stadion zaista djeluju impresivno, ali igrači treba da odvrate pažnju od ambijenta i da se skoncentrišu na igru. Sigurno da nismo došli da uživamo u ambijentu, već da odigramo dobru utakmicu".

Dragićević je ubijeđen u pozitivan ishod ako fudbaleri ponove igru iz prve utakmice.

"Ako uspijemo od početka da nametnemo onaj ritam koji smo imali prije sedam dana, nadam se da nećemo biti tako nesrećni da ponovo izgubimo meč. Da li će to biti dovoljno protiv vrlo iskusne ekipe kakva je Slask ne možemo da predvidimo, ali obećavamo da ćemo dati sve od sebe", dodaje Dragićević.

Za kraj, sportski je nadati se - trener Budućnosti ima u glavi plan po kojem je moguće da njegova ekipa uvede meč u neizvjestan finiš.

"Ako prvi damo gol, sve je moguće. A za taj gol nikad nije kasno, čak ni u drugom poluvremenu. Tada bismo dobili polet u igri, vjerovatno imali i neku psihološku prednost, a ušli bismo i u mnogo veće rizike".

Meč na stadionu Miejski igra se u 20.45. Boljeg čeka Helsinborg, osim u slučaju da i velški Nju Seints ostvari podvig (u Velsu je bilo 0:0).

Slask - Budućnost (prvi meč 2:0)

Vroclav - Stadion “Miejski”. Kapacitet: 42.711. Sudija: Majkl Oliver (Engleska). Početak u 20.45 časova.

Slask (4-3-2-1): Kelemen - Kovalčuk, Pavelec, Soča, Mraz - Četnarski, Kazmierčak - Sobota, Elzner, Mila - Gikievič

Budućnost (4-2-3-1): Agović - Kamberović, Đikanović, Peković, Radunović - N.Vukčević, Kalezić - Golubović (M. Vukčević), Kurbegović, Bošković - Adrović.

Bonus video: