Budućnost i evropski meč bez publike!

Budućnost je dobila i uslovnu kaznu odigravanja još jednog meča pred praznim tribinama ukoliko se u naredne tri godine ponovi sličan incident.
15 komentar(a)
Stadion, Foto: Savo Prelević
Stadion, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.07.2012. 12:29h

Disciplinska komisija Evopske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Budućnost odigravanjem jednog evropskog meča bez publike zbog loše organizacije utakmice sa Slaskom iz Vroclava prošle srijede.

Budućnost je dobila i uslovnu kaznu odigravanja još jednog meča pred praznim tribinama ukoliko se u naredne tri godine ponovi sličan incident.

Time se nastavlja praksa iz domaćeg šampionata, u kojem je Budućnost tri od četiri posljednja domaća meča u prethodnoj sezoni igrala bez prisustva publike zbog incidenata koji su pravili "varari".

U neredima uoči, za vrijeme i nakon meča Budućnost - Slask pod Goricom prošlog četvrtka povrijeđeno je 11 osoba - sedam policajaca, tri službenika agencije za pružanje usluga obezbjeđenja i jedan navijač iz Poljske.

Zanimljivo da su sve povrede zadobijene u tučama izvan stadiona, mada je i na samom stadionu bilo elemenata koje je iskoristila Uefa da izrekne Budućnosti kaznu.

Poljaci su se žalili da su im navijači Budućnosti ukrali dio klupske opreme iz svlačionice, jedan navijač Slaska je nekoliko minuta visio na ogradi južne tribine prijeteći da će se baciti, dok su "varvari" prilikom izvođenja penala za Slask ubacili jednu baklju i nekoliko tvrdih predmeta u šesnaesterac.

Navijači Budućnosti su uoči meča pretukli službeno lice iz protivničkog tima, portparola Slaska Mihala Mazura.

Kazna stupa na snagu odmah, što znači da će Podgoričani igrati pred praznim tribinama ili protiv Helisnbogra u 3. kolu kvalifikacija za LŠ (ako prođu Slask) ili, što je mnogo vjerovatnije, u prvom evropskom meču narednog ljeta.

Bonus video: