Budućnost otputovala u Vroclav, odbijen Las Palmas za Adrovića

Podgorićani će u srijedi veče na grandioznom stadionu “Miejski” pokušati da naprave čudo nad čudima i nadoknade poraz od 2:0 sa domaćeg terena.
50 pregleda 10 komentar(a)
Budućnost-Slask, Foto: Boris Pejović
Budućnost-Slask, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.07.2012. 12:15h

Ekspedicija Budućnosti otputovala je danas u Poljsku na revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, redovnim linijama Podgorica - Frankfurt, Frankfurt - Vroclav.

Podgorićani će u srijedi veče na grandioznom stadionu “Miejski” pokušati da naprave čudo nad čudima i nadoknade poraz od 2:0 sa domaćeg terena.

U Slasku, jasno, već računaju da su završili posao oko prolaza, pa su za vikend odigrali dva izuzetno jaka kontrolna meča - u subotu su poraženi od Benfike (4:2), a u nedjelju od Atletik Bilbaa (1:0).

U iščekivanju "nemoguće misije" u Poljskoj, Podgoričani su odbili ponudu španskog drugoligaša Las Palmasa za najboljeg strijelca tima Admira Adrovića.

Ponuda je sama po sebi atraktivna, baš kao i destinacija, ali se podgoričkom klubu nije dopala forma - čelnici tima iz Las Palmas de Gran Kanarije tražili Adrovića na jednogodišnju pozajmicu i, shodno tome, ponudili manju svotu novca.

Tek nakon sezone provedene u Španiji popularni “žuto-plavi” bi razmotrili opciju otkupa ugovora, ali se Budućnosti takva varijanta nije dopala i sve je propalo.

Las Palmas je treći tim ovog ljeta koji je, makar zvanično, poslao ponudu za Adrovića, nakon meksičkog Kruz Azula i slovačke Žiline. Čini se da je odlazak najboljeg strijelca crnogorskog šampionata iz prošle sezone samo pitanje dana, iako još nije stigla ponuda koja bi zadovoljila interese sve tri strane.

Adrović ima ugovor sa Podgoričanima do ljeta 2014. godine i “plavima” je (finansijski) interes da ga prodaju ove ili naredne sezone.

Bonus video: