"Metalurzi" stigli nakon 58 sati puta: Izvući pouke iz debakla

"Evropa je završena priča, nemamo šta da tražimo dalje. Revanš je u ovom trenutku najmanje bitan", kazao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika
5 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.07.2012. 11:22h

Fudbaleri Čelika nakon 58 sati vožnje autobusom doputovali su u Nikšić iz Donjecka, gdje su doživjeli rekordni poraz od Metalurga (7:0) u prvoj utakmici drugog kruga kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabranici Slavoljuba Bubanje odmah po dolasku kući dobili su dva dana odmora, kako bi se odmorili od napodnog puta i što bolje pripremili za predstojeće obaveze. Ipak, u ovom trenutku sve misli usredsređene su ka domaćim iskušenjima , s obzirom na to da su evropski snovi „srušeni“ u Donjecku. Ubjedljiv poraz otklonio je dilemu, ako je uopšte i postojala, uoči dvomeča crnogorskog i ukrajinskog predstavnika.

U svakom slučaju, ako se izvuku ispravne pouke nakon putovanja koje je trajalo šest noći i isto toliko dana, odnosno iz svega što je bilo - prije, tokom i poslije meča, evropska epizoda dobro će poslužiti Nikšićanima.

"Mislim da smo mogli da ostavimo bolji utisak protiv Metalurga. U prvih 15 minuta djelovali smo kao ekipa, ali od tog trenutka uslijedio je pad u našoj igri, što je protivnik znalački koristio. Tri dana i tri noći proveli smo u putu, što se odrazilo na našu igru. Svakako da visok poraz boli, ali ne mogu da zamjerim mojim igračima jer nisu bili u stanju da se suprotstave protivniku. Metalurg je je, doduše, odlična ekipa i veliki klub. Ovo je za nas veliko iskustvo i iz svega treba izvući pouke. Evropa je završena priča, nemamo šta da tražimo dalje. Revanš je u ovom trenutku najmanje bitan", kazao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika

Šef struke „metalurga“ svjestan je da sve što je bilo može da se odrazi kroz mečeve u domaćem prvenstvu, gdje fudbalere Čelika očekuje borba na dva fronta.

"Ekipa mora što prije da se povrati, jer početak domaćeg prvenstva kuca na vrata. Poznato je da ekipe koje nastupaju u evropskim kvalifikacijama, kasnije imaju problema u nacionalnim prvenstvima. Iz tog razloga tim mora da vuče pametne poteze. Predstojeća sezona za Čelik je istorijska u eliti. Ekipa ima kvalitet i to će dokazati, neće biti samo epizodista u eliti. Najvažnije je da tim zaobiđu povrede, da se oporave povrijeđeni, i ako se ukaže šansa da osvježi tim. Svakako da ova ekipa ima potencijal. U ovom trenutku igrači moraju da misle na domaće prvenstvo, a je moram da se okrenem svojoj porodici", zaključio je Bubanja.

Bonus video: