Raičević pogodio protiv Šahtjora

Bivši kapiten Budućnosti postigao je gol za Zakarpate u porazu (3:1) od najmoćnijeg kluba Ukrajine i cijelog nekadašnjeg Istočnog bloka, Šahtjora iz Donjecka.
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2012. 09:09h

Mirko Raičević vratio se u Prvu ligu Ukrajine nakon dvije godine, i to sa stilom - bivši kapiten Budućnosti postigao je gol za Zakarpate u porazu (3:1) od najmoćnijeg kluba Ukrajine i cijelog nekadašnjeg Istočnog bloka, Šahtjora iz Donjecka.

Raičeviću ovaj gol znači puno, uprkos negativnom rezultatu.

"Znači mi dosta na samopouzdanju, to je sjajna satisfakcija. Kao prvo, igrali smo protiv Šahtjora, tima koji vrijedi više od 300 miliona eura i niko nije očekivao da protiv njih možemo da uzmemo bodove. Kao drugo, dao sam gol za 2:1, pet minuta prije kraja, bilo je neizvjesno u finišu i čak smo imali šansu za 2:2. Na kraju smo prili gol u 94. minutu i sve je bilo gotovo", kaže Raičević, koji je golmana Šahtjora i reprezentacije Ukrajine Andrija Pjatova savldaao preciznim udarcem glavom nakon prekida.

Ekipa Zakarpata ima dva poraza u prva dva kola (prošlog vikenda poražena je od Černomoreca 3:2), ali plasman u sredinu tabele i dalje ostaje cilj, tvri Raičević.

"Imamo dosta fudbalera koji prvi put igraju Prvu ligu, nedostaje im iskustva i treba im malo vremena da se priviknu. Takođe, dopao nas je vrlo težak raspored na startu. Siguran sam, međutim, da će stvari brzo doći na svoje mjesto, posebno zbog toga što su u klub došli vrlo iskusni fudbaleri kao što su nekadašnji osvajač Kupa Uefa sa Seviljom Horhe Lopes i nekadašnji igrač Borusije i reprezentacije Njemačke David Odkonkor", kaže Raičević.

Prvi domaći prvoligaški meč ekipa Zakarpata nije igrala na svom stadionu, već u gradu Ljvov.

"Naš stadion se još renovira, tako da smo maltene gostovali oba meča. U Ljvovu se igralo Evropsko prvenstvo i moram da priznam da nikad nisam igrao na ljepšoj travi".

Za Raičevića nema dileme - titulu prvaka Ukrajije ponovo će osvojiti Šahtjor iz Donjecka.

"Igraju kao na Soniju", slikovit je nekadašnji fudbaler Budućnosti.

Bonus video: