Galijani: Vratićemo pare svima koji to budu tražili

Ovo je odgovor na akciju Udruženja italijanskih potrošača (Kodakons), koji je najavio prigovor na marketinšku kampanju koju je Milan sproveo ovog ljeta, u vezi prodaje sezonskih karata
0 komentar(a)
Adrijano Galijani, Foto: Reuters
Adrijano Galijani, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.07.2012. 15:20h

Potpredsjednik Milana Adrijano Galijani rekao je za Korijere dela sera da je taj klub spreman da odmah vrati novac vlasnicima sezonskih ulaznica koji su nezadovoljni do sada odrađenog prelaznog roka, izjavkio je

Ovo je odgovor na akciju Udruženja italijanskih potrošača (Kodakons), koji je najavio prigovor na marketinšku kampanju koju je Milan sproveo ovog ljeta, u vezi prodaje sezonskih karata.

Galijani je na taj način odgovorio na proteste navijača na transfer politiku Milana ovog ljeta. Milan su, podsjećanja radi, po završetku sezone napustili veterani Alesandro Nesta, Filipo Inzagi, Klarens Sedorf, Đenaro Gatuzo, Mark van Bomel i Đanluka Zambrota, dok su prije nekoliko dana Pari Sen Žermenu prodati Zlatan Ibrahimović i Tijago Silva, što je naročito naljutilo navijače.

Po navodima italijanskih medija, blizu odlaska je i napadač Antonio Kasano.

Prodaja godišnjih ulaznica za sezonu 2012/2013, kako se navodi, odvija se lošije nego prošlog ljeta, a pojedini navijači najavili su da će tužiti klub zbog lažnog reklamiranja, jer su Ibrahimović i Silva bili među promoterima novih sezonskih karata, pored Ambrozinija, Boatenga i Noćerina.

“Dvojica od tih pet igrača, međutim, nijesu više u Milanu, i to ne bilo koja dvojica, već o igračima koji su mogli uticati na izbor potrošača/navijača da kupe sezonske karte za narednu sezonu”, navodi se u saopštenju Udruženja italijanskih potrošača.

Codacons je, međutim, pohvalio riječi Galijanija da je Milan spreman da vrati pare za sezonske karte svima koji to budu htjeli.

“To je velika pobjeda Kodakonsa, a naročito navijača. Čestitamo i Galijaniju, koji je dobio derbi korektnosti sa Interom. Milan je pokazao pažnju prema potrošačima, koji imaju pravo na povraćaj sredstava ako ne mogu da gledaju zvijezde zbog kojih su kupili pretplatne karte. To smo, svojevremeno, tražili i od Intera, ali od Moratija nijemo dobili sličan senzibilitet na taj problem”, navodi Kodakons.

Milan je 2011. godine osvojio 18. titulu prvaka Italije, a prošlu sezonu završio je na drugom mjestu, iza Juventusa.

Poslije odlaska 12 igrača ovog ljeta, mediji i fudbalski stručnjaci u Italiji smatraju da trofejni klub naredne sezone neće moći da ostvari zapažen rezultat.

Bonus video: