Ako eliminiše JJK, Zeta čeka Levski iz Sofije ili Sarajevo

Bolji iz dvomeča Budućnost - Slask Vroclav u kvalifikacijama za Ligu šampiona ide na boljeg iz dvomeča TNS - Helsinborg
84 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2012. 12:43h

Zeta će se u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sastati sa boljim iz dvomeča Levski Sofija - Sarajevo ukoliko u četvrtak pod Goricom nadoknadi poraz od 3:2 protiv finskog JJK-a.

Bugari imaju veće šanse za prolaz, jer su u prvom meču u Sofiji slavili sa 1:0.

Prva utakmica igrala bi se 2. avgusta u Sofiji ili Sarajevu, revanš u Podgorici sedam dana kasnije.

Golubovčani su tako izbjegli nekadašnje evropske šampione, Olimpik iz Marseja i Crvenu zvezdu, koji su bili u istoj podgrupi kao potencijalni rivali. Još prije toga otpala su atraktivna imena evropskog fudbala poput Intera, Liverpula, Atletik Bilbaa...

Levski je prošlu sezonu završio na 3. mjestu bugarskog šampionata, sa osam bodova manje od šampiona Ludogoreca. Ekipa Sarajeva, četvrta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine prošle sezone, eliminisala je u 1. kolo kvalifikacija Hibernijans sa Malte, rezultatom 9:6 ukupnom skoru (kući 5:2, na Malti 4:4).

Od atraktivnijih parova 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona izdvajaju se Zvezda/Naftan - Omonija, Inter - Hajduk/Skonto, Anži/Honved - Lokomotiva Plovdiv/Vitese, Olimpija/Tromso - Metalurg Donjeck/Čelik Nikšić...

Budućnost je mogla na Helsinborg...

Ukoliko napravi čudo nad čudima i u revanšu u Vroclavu nadoknadi poraz od 2:0 na domaćem terenu, Budućnost bi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrala sa boljim iz dvomeča Helsinborg (Švedska) - Nju Seints (Vels).

Kako se čuda u fudbalu rijetko dešavaju, naročito kada se promaše tolike šanse na domaćem terenu, crnogorski šampion može samo da žali što bi ga u 3. kolu kvalifikacija čekao vjerovatno lakši protivnik nego u 2. kolu.

Švedski prvak Helsinborg, koji je trenutno 4. u tamošnjoj ligi, nije prije dva dana uspio da savlada Nju Seints, šampiona Velsa, ekipu za koju nastupaju uglavnom amateri. Na stadionu "Park Hol" u Osvertskiju, pred samo hiljadu gledalaca, meč je završen 0:0.

Helsinborg, ipak, vjerovatno neće propustiti šansu da u revanšu na svom terenu zabilježi pobjedu i osigura treće kolo i mečeve sa (vjerovatno) poljskim Slaskom iz Vrocalava.

Parovi 3. kola kvalifikacija za LŠ:

Maribor/Željezničar – Dudelanž/Salcburg

BATE/Vardar – Skenderbeu/Debreceni

AEL Limasol/Linfild - Valeta/Partizan

Kluž – Liberec/Šahtjor Karagandi

Anderleht – Šamrok/Ekranas

Budućnost/ Slask – TNS/Helsinborg

Uliks/Šerif - Ludogorec/Dinamo

Seltik – Helsinki/KR

Molde/Ventspils – Flora/Bazel

Žilina/Hapoel Šmona – Nefči/Zestafoni

Fenerbahče - Vaslui

Madervel - Panatinaikos

Prve utakmice 3. kola igraju se 31. jula i 1. avgusta, revanši su sedam dana kasnije.

Galerija

Bonus video: