Zvezda i Olimpik Marsej čekaju Zetu

Ukoliko eliminiše finski JJK, Zeta bi u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope mogla da se sastane sa Marsejom, Crvenom zvezdom, Spartom Prag, Genkom, Lehom iz Poznjanja i Levskim
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2012. 09:15h

Tačno u podne u Nionu obaviće se žrijeb parova 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Sat i po kasnije u bubnju će se naći i ekipe koje konkurišu da se plasiraju u treće kolko kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kako je Zeta jedini crnogorski klub koji ima šansu da prođe u narednu rundu, za nas će biti najinteresantniji žrijeb koji počinje u 13.30 časova.

Uefa je sve potencijalne putnike u treće kolo već podijelila u podgrupe, pa je Zeta dobila šest potencijalnih protivnika sa kojima bi mogla da se sastane ukoliko u četvrtak pod Goricom nadoknadi 2:3 protiv finskog JJk-a.

Najzvučniji protivnik koji može da dopane Zeti svakako je francuski Olimpik Marsej, a tu su još Sparta Prag, te bolji iz duela Levski Sofija - Sarajevo, Genk - Diferdanž, Crvena zvezda - Naftan i Leh Poznanj - Hazar.

Golubovčani su tako prije žrijeba izbjegli velikane evropskog fudbala poput Liverpula, Intera i Atletik Bilbaa, koji su raspoređeni u druge podgrupe.

Mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraju se 2. i 9. avgusta.

Teoretsku šansu da se plasira u narednu rundu ima i Budućnost, koja je izgubila kod kuće od Slaska 2:0. Mogući protivnici u 3. kolu kvalifikacija za LŠ bili bi Anderleht, Kluž, BATE Borisov/Vardar, Salzburg/Dudelanž i Helsingborg/Nju Seints.

Bonus video: