Mađar Gruborovič dao tri gola Zeti, pred revanš ipak velika nada

Zeta poražena u Finskoj od ekipe JJK sa 3:2, iako je dva puta vodila, oba puta u prvom poluvremenu
0 komentar(a)
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.07.2012. 18:37h

Zeta je u Finskoj izborila “aktivan poraz”, makar tako mogu da se opišu 2:3 iz Jivaskile protiv ekipe JJK.

Sve su prilike da će bilo kakva pobjeda u revanšu (osim 4:3, 5:4...) izabranicima Rada Vešovića biti dovoljna za prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Golubovčani, međutim, mogu da žale, jer su dva puta u prvom poluvremenu imali vođstvo, Fince su držali u konopcima na njihovom stadionu.

Došljak je u 17. minutu pogodio nakon asistencije povratnika Koraća za 0:1, da bi Miloš B.Radulović u 38. poslije kornera Božovića poentirao za 1:2.

Zeti je presudio Mađar Tamaš Gruborovič, koji je čak tri puta pogodio mrežu Bulatovića, prvi put iz penala koji je u 27. minutu skrivio Zarija Peličić, drugi put u 43. iz slobodnog udarca, a treći u 47, opet nakon prekida!

Desetoplasirani tim iz finskog šampionata je do kraja meča sačuvao minimalnu prednost. Zeta nije mogla do trećeg pogotka, iako je imala više udarac van (7:4), a više i u okvir gola (4:3).

Crnogorski predstavik ipak će narednog četvrtka pod Goricom imati lijepu šansu da prođe u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Ulog bi mogao da bude veliki - potencijalni protivnici su Inter, Liverpul, Atletik Bilbao, Anži, Marsej...

Žrijeb je sjutra u Nionu.

JJK - Zeta 3:2

Jivaskila - Stadion “Harjun”. Gledalaca: 3.000. Sudija: Nil Dojl (Republika Irska). Strijelci: Gruborovič u 27 (penal), 43. i 47. minutu za JJK, Došljak u 17. i M.B.Radulović u 38. minutu za Zetu. Žuti kartoni: Pasoja, Poutianinen (JJK), M.M.Radulović, Peličić, Božović i M.B.Radulović (Zeta).

JJK: Koronen, Reintam, Gelderen, Pasoja, Tuomanen, Inanen (Turpeniemi), Gruborovič, Markula, Vusu (Markanen), Poutianinen, Virtanen (Hilska).

Zeta: Bulatović - M.M. Radulović, Vujačić, M.B. Radulović, Novović, Z.Peličić (Zlatičanin), Burzanović, Božović (Kalačević), Boljević, Došljak (Dabić), Korać.

Bonus video: