Milošević direktor svih reprezentativnih selekcija Srbije

Dolazak na mjesto direktora svih reprezentativnih selekcija u FSS znači automatski i odlazak iz stručnog štaba selektora Branka Brnovića, iako je Milošević imao važeći ugovor sa FSCG.
57 pregleda 3 komentar(a)
Milošević, Foto: Luka Zeković
Milošević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.07.2012. 14:55h

Da li mu je mjesto u stručnom štabu crnogorske fudbalske reprezentacije poslužilo kao odskočna daska, ili su ga se zemljaci tek sada sjetili, tek Savo Milošević je danas imenovan za direktora svih reprezentativnih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije (FSS).

Nekadašnji golgeter Partizana i rekorder po broju utakmiza za nacionalni tim, koji je nedavno na Skupštini izabran u Izvršni odbor FSS, dogovorio je sa predsjednikom Tomislavom Karadžićem da preuzme novu funkciju, navodi se na sajtu FSS.

"Izuzetno sam srećan i zadovoljan dogovorom koji je proistekao iz otvorenog i konstruktivnog razgovora sa predsjednikom Karadžićem. Trudiću se, kao što sam to činio i na terenu, da uvijek budem maksimalno na usluzi reprezentaciji. I kao direktor, biću iskreno i do kraja posvećen svim selekcijama u FSS. Ne plašim se velikog posla, čak se radujem brojnim izazovima koji će uvijek imati jedan, univerzalni cilj - napredak srpskog fudbala", rekao je Milošević.

Dolazak na mjesto direktora svih reprezentativnih selekcija u FSS znači automatski i odlazak iz stručnog štaba selektora Branka Brnovića, iako je Milošević imao važeći ugovor sa FSCG.

“Čuo sam prije nekoliko dana da će Savo ući u Izvršni odbor FSS. Još mi niko nije rekao da bi mogao da postane profesionalac u vašem savezu, ali ako se to dogodi, ništa se neće promijeniti u našim odnosima. Rekao bih da Savo ima potpisan ugovor s našim savezom, što mu neće stvarati prepreke za neki novi angažman. Kao što sam već rekao, između nas neće biti problema. Prijatelj bio, prijatelj ostao", rekao je za Kurir predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

Milošević je za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao 102 utakmice i postigao 37 golova. Karijeru je počeo u Partizanu, a kao internacionalac nastupao je za Aston Vilu, Saragosu, Parmu, Seltu, Osasunu i Rubin iz Kazanja.

Prije tri godine bio je kandidat za predsjednika Partizana, a od septembra prošle godine je obavljao funkciju savjetnika u stručnom štabu selekcije Crne Gore.

Bonus video: