Održana sjednica Izvršnog odbora FSCG

Izvršni odbor je jednoglasno usvojio liste delegata Prve i Druge lige za sezonu 2012/13, kao i liste za suđenje i kontrolu suđenja za jesenji dio predstojeće takmičarske sezone.
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2012. 21:53h

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore usvojio je normativne akte za sezonu 2012/13. na svim nivoima takmičenja koje organizuje FSCG, kao i liste delegata, sudija i kontrolora suđenja za ova takmičenja.

Na sjednici koja je danas održana u Podgorici, IO je jednoglasno prihvatio izmjene i dopune Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSCG, propozicije takmičenja Prve, Druge, Omladinske i Kadetske lige, Propozicije i Uputstvo za određivanje parova u završnom dijelu takmičenja za Kup Crne Gore, kao i propozicije baraža za popunu Prve i Druge lige Crne Gore.

Izvršni odbor je donio i odluke o troškovniku FSCG za predstojeću takmičarsku sezonu i visini novčanih kazni izrečenih na osnovu Disciplinskog pravilnika FSCG, a utvrđen je i kalendar takmičenja Omladinske i Kadetske lige Crne Gore za sezonu 2012/13.

Izvršni odbor je jednoglasno usvojio liste delegata Prve i Druge lige za sezonu 2012/13, kao i liste za suđenje i kontrolu suđenja za jesenji dio predstojeće takmičarske sezone. Za razliku od prethodnih sezona utvrđene su dvije liste za suđenje - Jedinstvena lista sudija za Prvu i Drugu ligu i Razvojna lista sudija, na kojima su sudije i pomoćnici rangirani po kvalitetnim grupama.

Članovima Izvršnog odbora predstavljen je i plan aktivnosti koji je predložila Sudijska komisija kako bi doprinijela poboljšanju kvaliteta ali i omasovljavanju suđenja u bliskoj budućnosti. Prihvaćen je predlog Sudijske komisije FSCG o održavanju seminara fudbalskih sudija i kontrolora suđenja sa lista FSCG koji će biti održan u Baru (prva grupa će raditi od 3. do 5. avgusta, a druga od 10. do 12. avgusta).

Izvršni odbor je imenovao Komisiju za analizu i selekciju sudija FSCG (Slavko Petričević - predsjednik, Dejan Stanišić, Slobodan Janković - članovi), Komisiju za polaganje ispita za zvanje fudbalskog sudije prve kategorije (Dejan Stanišić - predsjednik, Vaso Vujović, Ljubomir Bracanović - članovi) i Komisije za polaganje ispita za zvanje fudbalskog sudije druge kategorije za takmičarsku sezonu 2012/13 (Slavko Petričević - predsjednik, Željko Mićović, Božo Ćorsović - članovi).

Utvrđena je i visina takse za izdavanje licenci za službena lica za takmičenja FSCG, kao i maksimalna visina jednokratne i ukupne godišnje novčane kazne koje klub može izreći profesionalnom igraču i treneru od maksimalno 40 odsto od mjesečne zarade i maksimalno 40 odsto od godišnje posebne naknade.

Izvršni odbor je odobrio novčanu pomoć Ženskom fudbalskom klubu “Ekonomist” iz Nikšića i Futsal klubu “Jedinstvo” iz Bijelog Polja koje u avgustu očekuju kvalifikacioni turniri za evropske kupove u svojim kategorijama.

Bonus video: