Dragićević: Spremni smo na sve varijante

"Dobro smo radili minulih dana, pripremili smo se na sve moguće varijante i spremni smo da napravimo iznenađenje", kazao je Radislav Dragićević
3 komentar(a)
Budućnost titula, Foto: Savo Prelević
Budućnost titula, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.07.2012. 12:39h

Opaku evropsku tradiciju pokušaće da sruši Budućnost, kada se sjutra veče u 20.45 ispod spržene Gorice sastane sa poljskim šampionom Slaskom iz Vrocalava.

Najveći crnogorski klub je svih pet puta od osamostaljenja izlazio na evropsku scenu i svih pet puta je propustio šansu da zabiježi pobjedu na domaćem terenu. Od legendarnog meča sa spliskim Hajdukom 2007. godine (1:1), preko Tamperea (1:1), Polonije (0:2), Bakua (1:2) i Brondbija (1:2), pa sve do najtežeg evropskog poraza u novijoj istoriji kluba, od albanskog Fljamurtarija prošlog ljeta (1:3).

Ovaj nedostatak pozitivnih parametara na strani njegovog tima, trener Podgoričana Radislav Dragićević danas je na pres konferenciji prokomentarisao na zanimljiv način:

"Ako bi se oslonili na statistiku i neke druge brojke koje se spominju ovih dana, onda Budućnost nema šta da traži".

Podgoričani se, dakle, neće oslanjati na tradiciju...

"Fudbal je čudna igra, zato je i interesantna, jer nikada ne znate šta vas čeka. Dobro smo radili minulih dana, pripremili smo se na sve moguće varijante i spremni smo da napravimo iznenađenje", kazao je Dragićević.

Rad i ponašanje fudbalera Budućnosti na treninzima minulih dana dali su povoda treneru "plavih" da sa naglašenom dozom optimizma dočeka okršaj sa poljskim šampionom.

"Optimizam mi ulivaju sami fudbaleri, zadovoljstvo je ovih dana bilo raditi sa njima. Ishod i dešavanja na večerašnjem meču zavisiće od dosta faktora, prije svega i od našeg protivnika, ali ja sam zadovoljan što moji igrači ulaze u utakmicu sa velikim samopouzdanjem. Sve su to razlozi zbog kojih sjutra veče možemo da očekujemo izvarednu Budućnost", ocijenio je Dragićević.

Njegov tim će u narednoj sezoni, uključujući i mečeve sa Slaskom, pokušati da igra još brže i još hrabrije nego što je to bio slučaj prošle sezone.

"Definitivno je da ćemo nastaviti sa ofanzivnim fudbalom koji nas je krasio u domaćoj ligi. Nećemo se puno prilagođavati protivniku, pa makar to bio i poljski Slask. Jedina razlika koju ćemo napraviti u sjutrašnjem meču jeste ta što ćemo malo pokušati da smanjimo prostor za protivnika. Treba da znamo da nas očekuje i revanš i da ne mora baš sve da se odluči u prvoj utakmici", dodao je Dragićević.

Trener Budućnosti računa i na Srđana Radonjića, koji je jednom nogom već u inostranstvu, ali će pomoći ekipi u najatraktivnijim mečevima sezone.

"Sa Radonjićem sam obavio iskren razgovor i pred nama je jasna slika. Znamo u kojoj mjeri može da nam pomogne i on će se naći na listi igrača koji će konkuristati za utakmicu", kazao je Dragićević, istakavši da zna sastav, ali da je prerano da ga otkriva.

Bez povrijeđenog Flavija, bez Kojaševića koji je otišao u Kazahstan, ali sa Radonjićem koji će vjerovatno početi na klupi, Budućnost bi mogla da istrči u sljedećem sastavu: Agović - Kamberović, Orahovac, Peković, Radunović - Kalezić, N.Vukčević - M.Vukčević, Kurbegović, Bošković - Adrović.

Dakle, formacija 4-2-3-1, ili 4-4-1-1, u kojoj će Bošković igrati polušpica i biće najbliži najisturenijem Adroviću.

Dragićević je na kraju pozvao navijače:

"Ovo su evropske utakmice, znam da će biti dosta navijača na tribinama i želim da ih zamolim da pomognu mladim fudbalerima, kojih ima dosta u našem timu, kako god krenula utakmica. Treba da se zna da se ova bitka ne dobija samo u jednom meču", zaključio je Dragićević.

Cijene ulaznica za sjutrašnju utakmicu iznose tri eura (Zapad) i dva eura (Istok). Na sjevernoj tribini biće "varvari", a na južnoj poljski navijači.

Iz podgoričkog kluba su saopštili da VIP i sezonske propusnice ne važe za sjutrašnju utakmicu.

Bonus video: