Rajković: Fink me nikad nije želio u HSV-u

"Trener Fink, koji je inače pre šest mjeseci davio Muhameda Bešića u svlačionici, samo je iskoristio priliku da uradi ono što je odavno priželjkivao", rekao je Rajković za “Novosti”.
0 komentar(a)
Rajković, Foto: Reuters
Rajković, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.07.2012. 12:58h

Defanzivac Hamburgera Slobodan Rajković oglasio se poslije tri dana ćutnje o tuči na treningu, poslije koje je šef stručnog štaba njemačkog kluba Torsten Fink rekao da više ne računa na njega i automatski ga stavio na transfer-listu.

"Po meni, odstranjen sam iz tima iz banalnog razloga. Trener Fink, koji je inače prije šest meseci davio Muhameda Bešića u svlačionici, samo je iskoristio priliku da uradi ono što je odavno priželjkivao. Takvi incidenti na treninzima su skoro svakodnevna pojava širom svijeta", rekao je Rajković za “Novosti”.

Niko ne zna šta se tačno dogodilo na treningu.

"Ne volim poraze ni u klikerima, a kamoli u igrama na trenizima. Kada je naš tim izgubio duel, rekao sam Soniju da mora da odigrava brže, da ne šutira iz nemogućih pozicija i da nije on ništa nervozniji od nas zbog poraza. Možda je jezička barijera učinila svoje, reagovao je kako mi se nije svidjelo i udario sam ga, a on glavom Arslana koji je pao. Dešavaju se takve stvari, ali se odmah u svlačionici pruže ruke i završi na tome", objašnava Rajković.

Fink je odmah poslije ovog incidenta odstranio Rajkovića iz tima i to bez konsultacija sa upravom HSV-a.

"Kada je on došao izgubio sam mjesto u timu. Na sastanku poslije svega mi je rekao da me ne voli kao igrača, što priznajem da je njegovo pravo. Ipak, pitao sam ga šta mu je značilo da mi poslije turneje reprezentacije da odmor do 12. jula, a onda me sedam dana ranije zove i kaže mi da kasnim na pripreme!? Ovo sad mu je samo došlo kao izgovor da učini ono što je odavno želio, da me skloni iz Hamburgera", zaključuje Slobodan Rajković, koji je i ranije u karijeri imao slične incidente.

A Rajkovićevo ponašanje se nije svidjelo ni selektoru Srbije Siniši Mihajloviću koji je juče rekao da ovog igrača više neće zvati u nacionalni tim.

Bonus video: