Srđan Radonjić: Pomoći ću i sa klupe

"Možda ne treba unaprijed reći da je to oproštaj, ali blizu sam da idem, da li u Kazmu ili negdje drugo, to ćemo da vidimo", rekao je napadač "plavih"
0 komentar(a)
Srđan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Srđan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.07.2012. 11:53h

Srđan Radonjić oprostiće se od Budućnosti na mečevima zbog kojih se i vratio u Podgoricu - u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Jedan od najzaslužnijih fudbalera za osvajanje titule prošle sezone, dogovorio se sa trenerom Radislavom Dragićevićem da njegovo ime bude u protokolu i na utakmicama sa poljskim Slaskom u drugom kolu kvalifikacija za LŠ, nakon kojih će, vjerovatno, potpisati ugovor za Kazmu iz Kuvajta, koju vodi Miodrag Radulović.

"Možda ne treba unaprijed reći da je to oproštaj, ali blizu sam da idem, da li u Kazmu ili negdje drugo, to ćemo da vidimo. Imao sam ponudu iz Kine koju sam odbio baš zbog Kazme, tako da je najrealnije da odem u Kuvajt", kaže Radonjić.

Ali, pripreme azijskog kluba počinju tek u avgustu.

Do tada je 31-godišnji napadač na raspolaganju treneru Dragićeviću, koji je dobio nenadano “pojačanje” za Evropu.

"Tu sam, uz ekipu, iako sam minulih dana trenirao odvojeno, jer nisam htio da remetim zamisli i planove trenera Dragićevića, jer sam jednom nogom bio van. Spreman sam da pomognem, bilo sa klupe, bilo na terenu", ističe Radonjić, strijelac 14 golova u šampionskoj sezoni Budućnosti.

Samo prisustvo napadača koji je tokom karijere igrao puno ovakvih utakmica značiće podgoričkim fudbalerima protiv favorizovanog protivnika. "I u Partizanu i Odenzeu igrao sam dosta kvalifikacija za Evropu. Naučio sam da favoriti postoje prije utakmice, a da na terenu to ne mora ništa da znači. Često se dešavalo da ekipa koja je autsajder prođe puno bolje jer je favorit potcijeni. Vidjeli smo to i na primjeru naših klubova, Čelik i Zeta su pošli dalje. Nadam da će Slask potcijeniti nas, što bi nam pomoglo da ostvarimo dobar rezultat", kaže Radonjić.

Budućnost, po njemu, nema šta da izgubi, niti čega da se plaši.

"Sve što uradimo biće uspjeh. Slask je dobar tim, posljski fudbal je u ekspanziji, tamo se i igralo Evropsko prvenstvo, ali i pored toga njihovi klubovi nemaju zapažen rezultat u Evropi. Rekao bih da posljednjih godine i klubovi iz Srbije prolaze puno bolje od Poljaka. Nema razloga da se plašimo. Koliko god to čudno zvučalo, rekao bih i da je iskustvo na našoj strani, jer Budućnost svake sezone igra Evropu, igrala je i protiv Brodbija prije dvije sezone, što sa Slaskom baš i nije slučaj", kaže Radonjić.

Trener Slaska Orest Lencik potencirao je juče da će posebnu pažnju obratiti na napadače Budućnosti - Radonjića i Adrovića.

"Zajedno su dali 40 golova", izjavio je Lencik.

"Oni su nas skenirali, što je normalno, jer se radi o ozbiljnoj ekipi. Znaju da je napad jaka strana Budućnosti, ali daj bože da obrate pažnju na nas, jer bi ostali fudbaleri imali više prostora. U suštini, mislim da samo kao ekipa, kolektivnom igrom, možemo do dobrog rezultata", zaključuje Radonjić.

Lencik: Možemo sve da riješimo u prvom meču

Ekspedija Slaska stiže danas u Podgoricu, a trener Ornest Lencik održao je juče konferenciju za novinare na kojem je govorio o prvom meču protiv Budućnosti.

"Imamo puno vijesti o ekipi iz Podgorice, ali to često ne znači ništa dok ne počne utakmica. Uostalom, mnogo sam više zainteresovan za stanje u svojoj, nego u protivničkoj ekipi. Gledajući njihove prvenstvene mečeve i posljednje sparing duele vidi se da je u pitanju ekipa koja voli loptu i koja zna da igra. Ofanzivna snaga Budućnosti je posebno izražena, dva napadača su dala skoro 40 golova prošle sezone. Takođe, tri fudbalera koja su dobila zeleno svijetlo da idu biće u timu protiv nas, što znači da će iskoristiti sve raspoložive snage da nas tuku", kazao je Lencik.

Poljak, ipak, vjeruje u snagu svog tima.

"Neće nas uplašiti vrućina, ali u takvim uslovima moramo da vješto rasporedimo snagu za cijeli meč. Svaki gol u Podgorici bio bi krucijalan i značajno bi nam olakšao revanš. Možemo sve da riješimo u prvom meču i dolazimo s tim ciljem", poručio je Lencik, koji na put vodi 18 igrača, nedostaju povrijeđeni Voskamp i suspendovani golman Gikievič.

Bonus video: