Ćetkovići saigrači na Tajlandu

Đorđije Ćetković, koji ima 29 godina, zadužio je dres sa brojem 27, dok je tri godine mlađi Marko, aktuelni reprezentativac Crne Gore, dobio broj 18.
4 komentar(a)
Ćetković, Foto: Privatna arhiva
Ćetković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.07.2012. 09:08h

Braća Đorđije i Marko Ćetković prvi put u karijeri biće saigrači, i to na Tajlandu!

Obojica su juče predstavljeni u ekipi Buriram junajted, aktuelnog šampiona Tajlanda koji u novoj sezoni zaostaje osam bodova za liderom Muang Tong junajtedom.

Razlika je što je Đorđije potpisao ugovor, a Marko stigao na pozajmicu, iz Jagielonije.

Đorđije Ćetković, koji ima 29 godina, zadužio je dres sa brojem 27, dok je tri godine mlađi Marko, aktuelni reprezentativac Crne Gore, dobio broj 18.

Njih dvojica su zvučno predstavljeni na zvaničnom sajtu kluba. Marko Ćetković je oslovljen kao “crnogorski Mesi”, dok za Đorđija piše da je tri sezone igrao za njemačku Hanzu, jednu u Bundes ligi. Navodi se i da su “sestrići Peđe Mijatovića, legende Real Madrida”.

Uz braću Ćetković, Buriram junajted angažovao je još četvoricu novih fudbalera kako bi u nastavku sezone uhvatio korak za liderom i odbranio titulu šampiona.

Marko Ćetković dolazi na Tajland pravo iz Poljske, gdje je minule sezone s promjenljivim uspjehom nosio dres Jagielonije.

Prije Poljaka nosio je dres Mogrena, Partizana i Zete.

U posljednje vrijeme je redovan na spisku selektora Crne Gore Branka Brnovića. Za reprezentaciju je odigrao četiri utakmice, dvije kao starter.

Đorđije Ćetković je bivši reprezentativac, koji je u karijeri promijenio mnogo više klubova od brata.

Igrao je u Njemačkoj (Hanza, Osnabruk), Srbiji (Čukarički, Železnik, Voždovac), Crnoj Gori (Budućnost, Zeta), Mađarskoj (Đer)... Posljednji klub za koji je nastupao bio je albanski Kastrioti.

Bonus video: