Čelik do Donjecka autobusom preko 40 sati

Ekspedicija Čelika će na dalekom put do Donjecka promijeniti čak šest zemalja, od Crne Gore, Srbije, Bugarske, Rumunije i Moldavije, pa sve do Ukrajine.
13 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.07.2012. 09:38h

Plasmanom u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope Čelik je opravdao očekivanja i izborio evropski dvomeč sa Metalurgom iz Donjecka.

Crnogorski predstavnik u četvrtak će se suprostaviti velikom rivalu, ali je pitanje u kakvom stanju će istrčati na travnati tepih arene u Donjecku. Naime, Nikšićani su odlučili da se za Ukrajinu upute autobusom (zbog smanjenja troškova), a na krajnje odredište očekuje se da doputuju u utorak veče. Dakle, dvije noći i dva dana biće potrebno „metalurzima“ da stignu do zacrtanog cilja.

Ipak, za trenera Čelika Slavoljuba Bubanju to nije veliki problem.

"Imaćemo dva dana odmora prije utakmice sa Metalurgom. Mislim da je to dovoljno da se oporavimo. Svakako da je bolje uštedjeti veliki novac za predstojeći šampionat", rekao je Bubanja.

Računica je jasna - četiri dana i isto toliko noći fudbaleri Čelika provešće u autobusu pred dva najveća ispita u istoriji kluba.

Razdaljina od Nikšića do Donjecka, koji je sa samom istoku Ukrajine, iznosi 2162 kilometra. Ekspedicija Čelika tako će preći ukupno 4324 kilometra, računajući odlazak i povratak.

Veselina Bojića i društvo čeka oko 36 sati efektivnog puta u jednom pravcu, po računici specijalizovanog sajta viamichelin.com. Ukoliko se računaju odmori, put do rudarskog centra u Ukrajini trajaće tačno dva dana, a povratak isto toliko...

Ekspedicija Čelika će na dalekom put do Donjecka promijeniti čak šest zemalja, od Crne Gore, Srbije, Bugarske, Rumunije i Moldavije, pa sve do Ukrajine.

Je li ovo najveća razdaljina koju će jedan evropski klub preći kopnenim putem minulih godina nije poznato, tek fudbalere Čelika čeka naporna ekskurzija.

OD UEFA će dobiti 180 hiljada eura

Fudbalski klub Čelik već je zaradio 180 hiljada eura, koje Uefa treba da uplati na račun Nikšićana.

Sve klubove koji su učestvovali u kvalifikacijama za Ligu Evrope sljeduje po 90 hiljada eura na račun samog učešća. Kako su “metalurzi” eliminisali Borac i plasirali se u drugo kolo kvalifikacija, duplirali su početnu sumu - sleduje ih još 90 hiljada.

U slučaju da ekipa Slavoljuba Bubanje napravi senzaciju i eliminiše Metalurg, Čelik bi zaradio još 90 hiljada, ukupno 270...

Bonus video: