Lusio: Juventus ima 30 titula!

"Nadam se da će Inter zažaliti što me pustio da idem”, dodao je u polemičnom tonu Lusio, koji je ovog ljeta sporazumno raskinuo ugovor sa Interom
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2012. 12:15h

Da je ostao u Interu, takvu stvar, vjerovatno, ne bi izgovorio. Međutim, dolaskom u Juventus je promijenio ploču – na pitanje novinara koliko po njemu titula ima “Stara dama”, novi štoper šampiona Serije A, Brazilac Lusio je odgovorio:

“Oko titula imam isto mišljenje kao predsjednik Anjeli. Juve ih ima 30”, rekao je Lusio.

Već duže vrijeme se vodi medijska polemika između Juventusa i ostatka fudbalske javnosti. U torinskom klubu broje 30 skudeta, dok zvanično imaju 28, pošto su im dvije titule, za 2005. i 2006. godinu, naknadno oduzete (jedna je dodijeljen Interu, druga nikome) zbog afere “kalćopoli” i namještanja utakmica, zbog čega su 2006. godine bili izbačeni u drugu ligu.

U Juventusu se nikada nikada nijesu pomirili sa tom odlukom i uporno odbijaju da priznaju odluku suda.

“Najvažnija stvar je poštovanje. Ja poštujem moje bivše saigrače, ali sada igram za Juventus. Nadam se da će Inter zažaliti što me pustio da idem”, dodao je u polemičnom tonu Lusio, koji je ovog ljeta sporazumno raskinuo ugovor sa Interom, koji je važio do 2014. godine i prešao u Juventus.

“Dolazak u Juventus je važan korak u mojoj karijeri. Došao sam u klub koji ima veliki projekat. Izabrao sam Juventus jer sam želio da nastavim da igram na velikom nivou”, zaključio je brazilski štoper.

Lusio je u Interu proveo tri sezone, i osvojio Skudeto, dva Kupa Italije, Ligi šampiona i Interkontinentalnu titulu.

Bonus video: