Hrvatska sjutra protiv Brazila, Dalić: Igramo sa jakima, jer smo i mi jaki

Hrvatska reprezentacija otputovala je danas u Liverpul gdje će u nedelju na Enfildu igrati pripremnu utakmicu protiv Brazila
0 komentar(a)
zlatko dalić, Foto: Betaphoto/HINA
zlatko dalić, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 02.06.2018. 13:39h

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da njegova ekipa bolji test pred Svjetsko prvenstvo od meča protiv Brazila ne može imati.

"Tražio sam jakog protivnika i dobili smo ga. Bolji test od ovoga ne može biti i vjerujem da će nam on dobro doći prije meča sa Argentinom na Svjetskom prvenstvu. Mali je rizik što nam je to prva pripremna utakmica i to protiv jednog od favorita prvenstva, ali mi nemamo šta da kalkulišemo. Mi moramo da igramo protiv najjačih da vidimo gdje smo, a i zato jer smo i mi jaki", rekao je Dalić za Hinu.

Hrvatska reprezentacija otputovala je danas u Liverpul gdje će u nedelju na Enfildu igrati pripremnu utakmicu protiv Brazila.

Dalić je izrazio je zadovoljstvo odrađenim poslom na pripremama u Rovinju.

"Ono što me najviše raduje je činjenica da smo bili kompletni i da su svi zdravi. Mali problem je bio sa Rakitićem, ali mislim da će to biti u redu i da će biti spreman već za utakmicu sa Brazilom. Vidjećemo prije utakmice kako se osjeća i donijećemo pravu odluku", rekao je Dalić.

On je naveo da navijači s pravom očekuju uspeh njegove ekipe u Rusiji.

"Sve reprezentacije imaju šanse, pa tako i mi. Vjerujem da ćemo biti pravi, da ćemo proći grupu, što je naš prvi cilj. Ova generacija može da uradi jako puno, jer imamo kvalitet, znanje i želju. Za neke igrače ovo je posljednje Svjetsko prvenstvo, pa je prisutan i veliki motiv", rekao je Dalić.

"Za veliki uspjeh se treba puno toga poklopiti. Imam veliko povjerenje u ovu ekipu, a i ja sam veliki optimista. Imam osjećaj da će biti dobro", dodao je on.

Dalić će konačan spisak igrača koji će putovati na Svjetsko prvenstvo objaviti u ponedjeljak, nakon utakmice u Liverpulu

Bonus video: