Adrović: Vjerujemo zašto da ne?

ako i njegov nastup u srijedu veče nije baš stoprocentan, napadač Budućnosti kaže da će o transferu u inostranstvo razmišljati tek kada se završi utakmica
83 pregleda 7 komentar(a)
Adrović, Foto: Savo Prelević
Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.07.2012. 19:59h

Nakon pune četiri godine, Budućnost ponovo igra kvalifikacije za Ligu šampiona. Na ljeto 2008. godne pod Goricom se radovao finski Tampere, mnogo skromnija ekipa od poljskog Slaska.

Taj detalj, ali i činjenica da su Podgoričani od 2006. samo jednom uspjeli da preskoče prvu prepreku u Evropi, i to administrativnim putem (poklon pobjeda od 3:0 u Bakuu) dovoljno govori kakav posao čeka crnogorskog šampiona u srijedu veče pod Goricom u 20.45.

Slask iz Vrocalava, šampion Poljske, zemlje od 38 miliona stanovnika i 656 hiljada registovanih fudbalera, apsolutni je favorit protiv Budućnosti.

Ipak, Podgoričanima se od brojki ne vrti u glavi, tvrdi Admir Adrović, najbolji strijelac tima i crnogorske lige u minuloj sezoni.

"Vjerujemo da možemo da napravimo podvig, zašto da ne? Oni su izuzetno jaka ekipa, ali i to su fudbaleri od krvi i mesa. Ako respekt prema njima postoji, nema nikakvog razloga da ih precjenjujemo. Borićemo se, pokušaćemo da odigramo disciplinovano i nadamo se povoljnom rezultatu", ističe Adrović.

Dvadesetak dana nakon žrijeba, najbolji strijelac Budućnosti je još zadovoljniji protivnikom nego onog dana kada su kuglice spolije crnogorskog i poljskog šampiona.

"Teško da smo mogli da izbjegnemo jakog protivnika, a sada sam još zadovoljniji što smo izvukli Slask. Gledajući kasete vidio sam da Poljaci ne prave preveliku agresiju, iako se radi o fizički vrlo snažnoj ekipi, sa dva ekstra pojedinca u napadu, Argentincem Dijazom i Poljakom Kazmierčakom. To znači da ćemo imati prostora da igramo. Ipak, važnija od detalja iz protivničkog tima jeste vjera u naš kvalitet. Ja vjerujem da možemo da prođemo dalje, vjeruju i moji saigrači", dodaje Adrović.

Posebnu pažnju tokom analize protivnika prvi golgeter Budućnosti odbratio je na odbranu Slaska.

"Igraju vrlo sigurno pozadi, izuzetno dobro skupljaju kada protivnik ima loptu, i bekovi postaju štoperi, tako da ne ostavljaju puno prostora. Neće biti lako pobjeći im, ali mislim da ponešto zavisi i od nas".

Idealan rezultat pred revanš u Vroclavu bila bi pobjeda 1:0, tvrdi Adrović.

"Mnogo je važno da ne primimo gol, zato ćemo i mi vjerovatno igrati opreznije. Što se tiče napada, vjerujem da možemo da pogodimo makar jednom, ako smo u domaćem šampionatu često davali i po četiri gola na meču. Rezultat od 1:0 bio bi idealan, dao bi nam šansu da se u revanšu nadamo prolazu", kaže Adrović.

Iako i njegov nastup u srijedu veče nije baš stoprocentan, napadač Budućnosti kaže da će o transferu u inostranstvo razmišljati tek kada se završi utakmica.

"Realno je da sam blizu odlaska, ali biće mi veliko zadovoljstvo da pomognem ekipi u prvoj utakmici, možda i u revanšu", zaključuje Adrović.

Lakše bi bilo sa Radonjićem

Sve su manje šanse da će Adrovićev partner u napadu, Srđan Radonjić, igrati u srijedu protiv Slaska.

Radonjića od potpisa za Kazmu iz Kuvajta, koju je preuzeo Miodrag Radulović, dijele samo detalji, ovih dana je čak trenirao i odvojeno od ekipe...

"Radonjić je koliko znam pred potpisom za Kazmu. Volio bih da ipak bude pored mene u napadu, jer smo zajedno još opasniji", kaže Adrović.

Radonjić je drugi fudbaler koji je napušta Budućnost od onih što su iznijeli teret osvajanja titule.

Prvi je Damir Kojašević, koji je otišao u Kazahastan.

Bonus video: