Mančester junajted mora da zadrži Velbeka

"Klub želi da mu daju 40.000 funti, on traži 60.000. Razlika je samo 20.000 i mislim da treba da potpiše ugovor", rekao je Macari
0 komentar(a)
Velbek, Foto: Reuters
Velbek, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2012. 09:50h

Dvadesetjednogodišnji Deni Velbek rekao je za britanske medije da je nastavak karijere u Mančester junajtedu u ozbiljnoj opasnost, jer je uprava kluba spora u dogovoru oko novog ugovora.

Talentovani napadač odbija da potpiše novi ugovor sa timom sa “Old Traforda”, jer nije zadovoljan sa sumom od 40.000 funti nedjeljno, koliko mu je ponuđeno.

On traži 60.000 funti za sedam dana nakon sjaniih igara na Evropskom prvenstvu u Poljskoj I Ukrajini.

Bivši vezista “crvenih đavola” Lou Macari veliki je obožavalac Velbeka, jer smatra da ima veliki potencijal da izraste u jednog od najboljih igrača na svijetu.

On objašnjava da Mančester junajted pravi veliku grešku što ne požuri da produži ugovor sa njima.

"Moja glavna briga sada je Deni Velbek. On je imao dobru sezonu, mlad je igrač i nikada ne znate način na koji će se on dalje razvijati. Mislim da uprava Mančester junajteda mora da požuri sa produženjem ugovora”, rekao je Macari.

Legenda Mančester junajteda, za koji je igrao od 1973. do 1984. godine i odigrao 400 utakmica (97 golova), hvali mladog napadača.

"Deni je uradio velike stvari prošle sezone. Znam da su mnogi podijeljeni oko njega. Lično, verujem da ima veliku šansu da ide do samog vrha, a to može samo ako se u potpunosti koncentriše na fudbal”.

Velbek trenutno zarađuje 17.000 funti svake sedmice.

Iako Aleks Ferguson očajnički želi da ga zadrži, klub je spreman da mu ponudi samo 40.000 funti za sedam dana, koliko primaju Fil Džons i Kris Smoling.

"Klub želi da mu daju 40.000 funti, on traži 60.000. Razlika je samo 20.000 i mislim da treba da potpiše ugovor. Nadam se da će se naći najbolje rješenje. Mančester junajted ne smije da izgubi Velbeka”, zaključio je Macari.

Bonus video: