Glazgov Rendžers prebačen u četvrtu ligu

Klubu je prošle nedjelje zabranjeno da se vrati u Škotsku Premijer ligu, ali se uprava nadala da će takmičenje početi u drugoj.
52 pregleda 0 komentar(a)
Rangers, Foto: Beta/AP
Rangers, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.07.2012. 15:28h

Škotski fudbalski klubovi nijesu imali milosti - odlučili su danas da Glazgov Rendžers narednu sezonu počne u četvrtoj ligi, najnižoj u zemlji.

Za odluku je glasalo 25 klubova od 30, tako da će najuspješniji škotski klub i osvajač 54 nacionalne titule morati da krene od početka.

Rendžers je u bankrotu zbog velikih poreskih dugova.

Klubu je prošle nedjelje zabranjeno da se vrati u Škotsku Premijer ligu, ali su se novi vlasnici nadali da će takmičenje početi u drugoj ligi.

Međutim, klub je poslat tamo gdje zakon to i propisuje - u najniži rang ligaškog takmičenja na nivou države.

Izvršni direktor Škotskog fudbalskog saveza Stjuart Regan dan prije glasanja upozorio da je da bi najavljeni scenaro sa selidbom Rendžersa u 4. ligu značio finansijsku katastrofu i "polaganu smrt škotskog fudbala".

Međutim, njegovo mišljenje nije dijelila većina škotskih klubova. Presuda je konačna za klub sa nevjerovatnih 115 trofeja u Škotskoj.

Zbirka trofeja legendarnog kluba sa Ajbroksa je, zaista, impresivna - 54 titula škotskog prvaka, 33 pehara u Kupu i 27 u Liga kupa.

Na evropskoj sceni Glazgov Rendžers je osvojio Kup pobjednika kupova 1972. godine.

Bonus video: