Teri oslobođen optužbi za vrijeđanje na rasnoj osnovi

Glavni sudija Hauard Ridl odlučio je da Teri nije kriv za kršenje javnog reda na rasnoj osnovi u oktobarskom sukobu sa igračem Kvins Park Rendžersa Antonom Ferdinandom.
0 komentar(a)
Anton Ferdinand, Foto: Beta/AP
Anton Ferdinand, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.07.2012. 15:12h

Kapiten Čelzija Džon Teri oslobođen je danas od optužbi da je na rasnoj osnovi vrijeđao protivničkog fudbalera tokom utakmice prvenstva Engleske.

Teriju je zbog ovog slučaja pred Evropsko prvenstvo oduzeta kapitenska traka reprezentacije Engleske, a tadašnji selektor Fabio Kapelo podnio je ostavku zbog neslaganja sa tom odlukom.

Poslije četiri dana suđenja i pregledanja dokaza u Londonskom sudu, glavni sudija Hauard Ridl odlučio je da Teri nije kriv za kršenje javnog reda na rasnoj osnovi u oktobarskom sukobu sa igračem Kvins Park Rendžersa Antonom Ferdinandom.

Teri je ostao pri tvrdnji da je uvrijedljivi izraz koristio sarkastično da bi parirao psovkama koje je, prema njegovim tvrdnjama, Ferdinand koristio.

Poslije izricanja presude, Terijeva rodbina glasno je aplaudirala i pozdravila odluku. Tužilaštvo je prihvatilo presudu.

"Malo je vjerovatno da je Ferdinand optužio Terija na terenu nazivajući ga 'crnim (psovka)'. Prihvatam međutim da je Teri u tom trenutku vjerovao, a vjeruje i sada, da je takva optužba učinjena", navodi se u obrazloženju sudije Ridla.

"Dokazi tužbe...nisu jaki u ovom trenutku. (Ešli) Kol (iz Čelzija) pružio je potvrđujuće (ali daleko od ubjedljivo potvrđujućih) dokaza do sada. Zato je moguće da to što je rečeno nije trebalo da bude uvreda, već radije izazov na ono što je (Teri) vjerovao da mu je rečeno", napisao je sudija.

Bonus video: