Čelik zakazao okršaj sa Metalurgom

Čelik je danas u Nikšiću igrao sa Borcem iz Banja Luke 1:1. Prije sedam dana je remizirao 2:2...
22 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2012. 18:25h

Punih 37 godina banjalučki Borac bezuspješno čeka da prođe makar jednu evropsku prpereku, Čelik je uspio iz prvog pokušaja, i to bez ijedne prvoligaške utakmice - ovaj detalj najbolje opisuje kakav su podvig ostvarili momci Slavoljuba Bubanje u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, svom premijernom međunarodnom nastupu.

Potpuno zasluženo, iako bez pobjede, već sa dva remija u dvije utakmice, zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima (u Banjaluci je bilo 2:2, u Nikšiću 1:1), “metalurzi” su se plasirali u narednu rundu i zakazali dvomeč sa pravim Metalurgom, iz ukrajinskog Donjecka, koji će biti domaćin Nikšićanima za sedam dana.

Čelik je revanš kraj Bistrice uspješno priveo kraju, iako je malo drhtao u finišu, čak i sa igračem više. Rival je, srećom, ostao nedorečen.

Velikih uzbuđenja u prvih 45 minuta gotovo da nije bilo. Čelik je imao više loptu u posjedu, dominirao je na sredini terena, za razliku od protivnika koji je iz kontri pokušavao da nadoknadi propušteno iz prvog meča. U nekoliko navrata gosti su bili vrlo blizu, ali ne zbog sopstvenog kvalitete, već zbog konfuzije domaćih defanzivaca u posljednjoj liniji.

Prvu ozbiljnija priliku na utakmici imali su “metalurzi” u 18. minutu – korner sa desne strane izveo je Kasapi, u šesnestercu odlično je reagovao Ivanović, ali su gostujući defanzivci uspjeli su da izblokiraju šut. Banjalučani su uzvratili u 29. minutu kada je Žarić sa lijeve strane uputio oštar centaršut na drugoj stativi za Stokića, čiji šut je završio pored gola. Šest minuta prije kraja prvog dijela neopreznost domaćih umalo nije kažnjena. Naime, povratnu loptu Adrovića odlično je ispratio Krunić, ali grešku saigrača u posljednjem trenutku ispravio je Dubljević. U sudijskoj nadoknadi umalo šok za domaće - Grahovac je uputio centaršut, loše je reagovao Bojić i umalo pogodio sopstvenu mrežu.

Nakon odmora oba rivala kao da su se u potpunosti oslobodila “grča“ iz prvog dijela. U znatno sadržajnijem i otvorenijem poluvremenu, Borac je imao prvu priliku iz slobodnog udarca u 50. minutu - Stokić je sjajno šutirao, a Banović bravuroznom intervencijom odbio loptu u korner. Samo minut kasnije, domaćin je došao do brojčane prednosti na terenu, s obzirom na to da je Živković nakon prekršaja dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Takav epilog motivisao je domaće koji su u 54. minutu stigli do prednosti – Kasapi je sa desne strane uputio oštru loptu po zemlji, defanzivac gostiju Milić loše je reagovao pogodivši sopstvenu mrežu.

Činilo se u tom trenutku da problema ne može biti, ali nakon asistencije Krunića, te pogotka Grahovca, Borac se u 57. minutu vatio u meč.

Izjednačujući gol osokolio je goste, koji su iz minuta u minut stezali obruč oko domaćeg gola. Ipak, u 71, odnosno 72. minutu Boris Bulajić je dva puta odlično šutirao, ali se Avdukić nije dao iznenaditi. Četrnaest minuta prije kraja meča Agović je u srcu šesnesterca pronašao Zorića, koji je uputio povratnu loptu za Simića, ali je njegov šut golman gostiju odbio u polje.

Fešta je mogla da počne...

ČELIK – BORAC 1:1 (prvi meč 2:2)

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 3.500. Sudija: Nikolaj Hani (Švajcarska). Strijelci: Milić (u 54. minutu auto gol), Grahovac u 58. minutu za Borac. Žuti kartoni: Bojić, Simić, Dubljević (Čelik), Živković, Milić, Marković, Stokić, Radulović (Borac). Crveni katon: Živković u 51. minutu Borac.

Čelik: Banović 7, Dubljević 6,5, Radović 7, Bojić 6, Bulatović 6,5, Bulajić 7, Zorić 7 (Nikolić), Adrović 6,5, Kasapi 7 (Simić), Ivanović 7, Jovović 6,5 (Agović).

Borac: Avdukić 7, Radulović 6 (Kunić), Marković 6, Žižović 5,5 (Radulović), Dugić 6 (Dujaković 6), Grahovac 6,5, Stokić 7, Milić 5,5, Živković 6,Žarić, 6 Krunić 7.

Galerija

Bonus video: