Rudar ispao, remi u Jermeniji za utjehu

Utakmica se "otvorila" na idealan način za crnogorskog predstavnika - u 12. minutu Mkojan je pogodio sopstvenu mrežu, ali je samo dva minuta kasnije Diop izjednačio.
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2012. 16:29h

Rudar je završio ovogodišnje evropsko iskušenje u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope - Pljevljaci su nakon minimalnog poraza na stadionu kraj Bistrice odigrali neriješeno sa Širakom u Jermeniji (1:1).

Ispostavilo se da je ekipu Nikole Rakojevića samo pogodak dijelio od plasmana u drugu rundu, ali Pljevljaci ne mogu puno da žale jer je domaćin bio mnogo bliži da slavi i u revanšu u Gjurmiju...

Utakmica se, međutim, "otvorila" na idealan način za crnogorskog predstavnika - u 11. minutu Mkojan je pogodio sopstvenu mrežu, čime je prednost Jermena iz prvog okršaja anulirana. No, samo tri minuta kasnije Diop je izjednačio, a domaćin je do kraja meča još nekoliko puta opasno zaprijetio.

Sa druge strane, najbolju šansu za Rudar imao je Ivanović - mladi reprezentativac Crne Gore je u 18. minutu dobro šutirao sa desne strane, ali je nakon intervencije domaćeg golmana lopta uzdrmala stativu.

Širak je brzo uzvratio, već u 25. minutu Fofana je prokockao dobru šansu da donese preokret. Do odlaska na odmor zaprijetili su još strijelac izjednačujućeg pogotka Diop, a potom i Li.

Na početku drugog dijela Rakojević je ubacio i drugog špica Stojanovića (zamijenio Kaluđerovića), ali Rudar nije napravio gotovo ništo značajnije u ofanzivi. Sve do 75. minuta vodila se ujednačena bitka u polju, a onda je domaćin pokazao zube. Prvo je Davtjan opasno šutirao, ali je dobro postavljeni Vukliš skrenuo loptu u korner, dok se nepun minut kasnije i Li odlučio na šut, ali je bio neprecizan.

U finišu su se fudbaleri Rudara oslobodili pritiska, u posljednjem minutu Brnović je oprobao šut sa distance, ali je njegov pokušaj završio pored stative...

ŠIRAK - RUDAR 1:1 (prvi meč 1:0)Gjurmi - Gradski stadion. Sudija: Nerijus Dunauskas (Litvanija). Strijelci: Diop u 14. minutu za Širak, a Mkojan (auto-gol) u 11. minutu za Rudar. Žuti kartoni: Kadio, Barikjan (Širak), Brnović (Rudar).Širak: Harutjunjan, H. Grigorijan, Kadio, Mkojan, Hovhanišijan, Li (Mrktčjan), T. Davtjan, Muradjanin, Diop, Fofana (Hakobjan), Barikjan (Tigranjan).

Rudar: Vukliš, Popović, Nestorović, Alić, Adžić, Ivanović, Vlahović, Kaluđerović (Stojanović), Igumanović (Rustemović), Brnović, I. Jovanović (Bakoč).

Bonus video: