Karadžić ostaje na čelu FS Srbije

Skupštini prisustovala 62 delagata, a svi su dali glas dosadašnjem prvom čovjeku srpske kuće fudbala
6 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2012. 13:14h

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić ponovo je danas izabran na tu funkciju, a odmah po izboru je najavio nekoliko reformi u takmičenju.

Sjednici skupštine FSS u Staroj Pazovi prisustvovala su 62 kandidata od ukupno 77.

Svi prisutni su glasali "za", a nije bilo glasova protiv niti suzdržanih da Karadžić dobije novi četvorogodišnji mandat.

Na izborima je bio jedini kandidat.

Karadžić je novinarima odmah rekao da će tražiti promjene u Zajednici prvoligaša i zaprijetio je da će FSS vratiti domaće takmičenje pod svoje okrilje ako se one ne dese.

Predsjednik FSS tražio je da Zajednica promijeni svoj statut, tako da u njenoj skupštini mogu da sjede samo predsjednici i generalni sekretari.

"Oni moraju preduzeti odogovrnost i treba da svake nedelje u iznajmljenom terminu na televiziju iznose svoje mišljenje oko dogadjaja na terenu u prošlom kolu. To je njihova obaveza i zahtijevam da se ta odluka donese do početka prvenstva", rekao je Karadžić.

Popularni "Tole" je rekao i da bi sudijska organizacija trebalo da se više otvori ka javnosti.

"Suđenje je 100 odsto autonomno... Sudijska organizacija je zatvorena i netransparentna, tako da i oni treba da se pojavljuju na televiziji svake nedelje i analiziraju prethodno kolo", rekao je Karadžić.

Predsednik FSS kazao je i da bi rad sa mlađim kategorijama trebalo da drugačije radi, navodeći primjer da se za jednog igrača interesuju tri starosne selekcije Srbije.

Bonus video: